Eufy toont EufyCam 3 met 4K-resolutie en geïntegreerd zonnepaneel


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Eufy

Eufy presenteert de nieuwe EufyCam 3. Het is de eerste Eufy beveiligingscamera met 4K Ultra HD resolutie. Deze draadloze beveiligingscamera bevat een geïntegreerd SunPower zonnepaneel in combinatie met een 13400 mAh batterij, waardoor hij de beste beveiliging biedt omdat hij altijd opgeladen is. Daarnaast maakt de EufyCam 3 gebruik van BionicMind AI-technologie, waardoor de camera tot 95% minder onnodige waarschuwingen geeft en continu bijleert om zo nauwkeurig mogelijk te zijn.

24/7 beveiliging in 4K UHD resolutie
De EufyCam 3 is de eerste beveiligingscamera binnen de Eufy-familie die beschikt over 4K Ultra HD resolutie. Vergeleken met zijn voorgangers toont hij aanzienlijk meer details tijdens het bekijken van en inzoomen op beelden. Ook is het nachtzicht tot wel 40% verbeterd en is het mogelijk om de opnames in kleur te bekijken dankzij de ingebouwde spotlight.

De draadloze camera heeft een geïntegreerd SunPower zonnepaneel en heeft na 2 uur blootstelling aan de zon genoeg energie om voor een dag stroom te produceren. Indien er onvoldoende stroom opgewekt wordt met behulp van het zonnepaneel, schakelt de camera over op de ingebouwde 13400 mAh oplaadbare batterij. Met deze batterij gaat de camera zonder zon tot wel een jaar lang mee. Hierdoor biedt de EufyCam 3 constante beveiliging zonder dat de camera regelmatig losgekoppeld moet worden om op te laden.

Nauwkeurige detectie en persoonsherkenning
De EufyCam 3 maakt gebruik van BionicMind AI-technologie. Deze technologie herkent familie en vrienden en biedt de optie om een melding te ontvangen wanneer onbekenden voor de deur staan. De beveiligingscamera schat in of de situatie veilig of gevaarlijk is en waarschuwt alleen indien nodig. Ook kan de EufyCam 3 objecten detecteren, zodat meldingen van bijvoorbeeld dieren of auto’s niet doorgegeven worden. De EufyCam 3 past zich automatisch aan bij verschillende lichtomstandigheden en blijft constant bijleren, zodat de herkenningsnauwkeurigheid tot wel 99% verbeterd kan worden.

Lokale uitbreidbare opslag zonder abonnementskosten
De meegeleverde vernieuwde HomeBase heeft ingebouwde opslag van 16GB. Hierdoor heb je geen abonnement nodig om de opnames terug te kijken en kun je tot wel 3 maanden aan beelden opslaan. De ingebouwde opslag is uit te breiden tot maximaal 5 TB. De nieuwe HomeBase biedt daarnaast de mogelijkheid om de meeste Eufy apparaten te koppelen, zorgt ervoor dat deze optimaal samenwerken en biedt de nieuwste AI-functies voor alle aangesloten apparaten om zo één lokaal beveiligingssysteem voor thuis te bieden. De EufyCam 3 met HomeBase is verkrijgbaar voor €549,00.Bronnen: Eufy

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.