EVGA brengt het Z690 ‘Classified’ moederbord uit


Recent heeft EVGA een nieuw moederbord geïntroduceerd met de Intel Z690-chipset, de Z690 Classified. Dit moederbord biedt volledige ondersteuning voor de nieuwe Intel Alder Lake processors en bijkomende features zoals PCIe 5.0 en DDR5-geheugen. Het bord beschikt over een 19 fase VRM op een 10-laags PCB. De vier DDR5-slots bieden plaats tot 128GB geheugen, met snelheden tot 6400MHz met overklokken.

Naast features zoals dubbel 2.5GBPs Ethernet, WiFi 6E en Bluetooth 5.2 zijn er ook nog drie PCIe 4.0 M.2 slots. Om het VRM te koelen is er een heatsink met twee kleine fans naast de socket geplaatst.

Inmiddels is er ook al een prijs opgedoken in de webshop van EVGA, hier kost het bord namelijk zo’n $630 USD, wat zich zal vertalen naar ongeveer €600 inclusief BTW.Bronnen: EVGA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.