EVGA introduceert limited edition open-frame behuizing


EVGA heeft recent de E1 onthuld, een open-frame behuizing welke in een zeer beperkte hoeveelheid geproduceerd zal worden. Met zijn carbon fiber frame weegt de E1 slechts 1.25kg, wat hem volgens EVGA een van de lichtste behuizingen maakt. De case heeft plek voor een ATX-behuizing, -voeding en twee 360mm radiatoren boven en naast het moederbord.

Boven het I/O-paneel zitten drie analoge wijzers welke de temperatuur van de grafische kaart, processor plus een extra temperatuursensor laten zien. Dit paneel biedt verder audio, 2x USB 3.0 en 1x USB Type-C met een onbekende versie. Over verdere details is EVGA nog wat geheimzinnig, meer wordt er namelijk nog niet genoemd.

Prijzen en beschikbaarheid
Over de beschikbaarheid geeft EVGA enkel aan dat deze in zeer gelimiteerde oplage voor zogenaamde EVGA ‘members’ verkrijgbaar komt. Dit houdt in dat je eerder een EVGA-product hebt aangeschaft, of een aantal EVGA Twitch livestreams hebt gekeken waarvoor je zogenaamde E-Points krijgt. Als je op deze (ietwat omslachtige) manier member bent geworden kan je de E1 aanschaffen voor een nog onbekende prijs, welke waarschijnlijk erg hoog zal uitvallen.Bronnen: EVGA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.