EVGA lanceert tweetal Z790-moederborden


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van EVGA

Maak kennis met de EVGA Z790-moederborden, het toppunt van high-performance computing. Met de Z790 DARK K|NGP|N en Z790 CLASSIFIED ondersteunen deze moederborden de nieuwste Intel® Z790-chipset en zijn ze gebouwd voor extreem computergebruik met 13e-generatie Intel® Core™-serie processors die gebruikmaken van PCIe Gen5-lanes en DDR5-geheugen. Degenen die bekend zijn met EVGA-moederborden zullen het krachtige digitale VRM-ontwerp, de VRM- en M.2-koeling en de stevige, verliesarme PCB-constructie herkennen.

EVGA Z790 DARK K|NGP|N
De EVGA Z790 DARK K|NGP|N stijgt weer. Dit moederbord met wereldrecords is gebouwd op een 14-laags low-loss PCB met een 21-fasen VRM – in staat om elk laatste beetje prestatie uit de meest extreme 13e generatie Intel® Core™-processors te persen. Dit bord ondersteunt huidige en toekomstige standaarden met tot 64GB DDR5 en tot 7000MHz+(OC), PCIe Gen5 en PCIe Gen4 M.2 NVMe-ondersteuning. De Z790 DARK K|NGP|N schakelt de x16 PCIe Gen 5 CPU-lanes automatisch tussen slot 1 en 2 om uw PCIe-apparaat maximale bandbreedte te geven, ongeacht waar het is geïnstalleerd. Naast overmatige overklokondersteuning, bevat het bord ook meerdere USB-opties, 8x SATA 6Gb/s-poorten, 10Gbps en 2,5Gbps NIC’s + Wi-Fi 6E / BT 5.2, 7.1 HD-audio, 3x M.2 Key-M-slots en 2x pomp headers exclusief gebouwd voor CPU AIO. De Z790 DARK K|NGP|N blijft de keuze van diegenen die een board willen dat in staat is tot ongelooflijke prestaties.

EVGA Z790 CLASSIFIED
De EVGA Z790 CLASSIFIED keert terug met een nieuwe lay-out en upgrades om het de beste keuze te houden voor het moederbord dat alles doet. De CLASSIFIED maakt optimaal gebruik van PCIe Gen5 en PCIe Gen4 M.2 NVMe SSD’s via de nieuwste 13e generatie Intel® Core™ Series-processors, tot 128GB DDR5 en tot 6800MHz+(OC) DDR5*. Een 19-fasen VRM en 12-laags printplaat biedt uitzonderlijke kracht, prestaties en stabiliteit. Nieuw in de CLASSIFIED is een gedraaide socket om de geheugenlatentie te verminderen en kabelbeheeropties te verbeteren, een 10Gbe-netwerkpoort en twee USB4 Type-C-poorten. Ondertussen bevat het bord ook een 2.5Gbe-poort + Wi-Fi 6E / BT 5.2, 7.1 HD-audio, meerdere USB-opties en twee DisplayPort Type-C-weergave-opties. De Z790 CLASSIFIED is het perfecte moederbord om u te helpen records te vestigen bij alles wat u doet.Bronnen: EVGA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.