EVGA lanceert X570 FTW WIFI-moederbord


Tussen al het nieuws van Intels nieuwe Z690-chipset en bijbehorende 12e generatie Intel Core-processors, heeft EVGA iets heel anders nieuw naar de markt gebracht; de EVGA X570 FTW WIFI, een moederbord met AM4-socket, en daarmee geschikt voor de Ryzen 5000-processors van AMD.

Dit nieuwe moederbord, gebaseerd op X570, beschikt onder andere over een 15-fasen VRM-ontwerp en is PCIe 4-ready met een snelheid tot 16GT/s. Verder zijn er meerdere M.2 PCIe 4 sloten, meerdere aRGB-headers en vier DDR4-sloten met ondersteuning tot 128GB op 4600MHz+.

Qua I/O’s is er beschikking over HDMI 2.0b, DisplayPort 1.4, 7.1 audio, optisch, USB Type-C en meerdere USB Type-A poorten.

Prijzen en beschikbaarheid
Op het moment van schrijven is de EVGA X570 FTW WIFI al verkrijgbaar in Noord-Amerika met een adviesprijs van $499,99, wat omgerekend en met BTW op minstens €500 uit zal komen. Het is echter nog de vraag of dit bord ook snel naar Europa komt.Bronnen: EVGA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments