“EVGA onthult Z690 Dark L|NGP|N-moederbord”


EVGA heeft een nieuw ATX-moederbord uitgebracht, de Z690 Dark K|NGP|N. Dit bord beschikt over de Z690-chipset en heeft daarom ook een LGA1700 socket voor de 12e generatie Intel processors. Daarbij is er beschikking over een 21-fase VRM en bestaat het PCB uit 10 lagen. Hoewel vier DDR-sloten gebruikelijk is bij dit formaat, heeft deze EVGA maar twee DDR5-slots, zo kan je tot 64GB kwijt met snelheden tot 6600MHz+. Ook anders is de socket, deze is namelijk 90 graden gedraaid ten opzichte van zijn normaal verticale positie.

Net zoals bij andere nieuwe Intel-borden is er ook ondersteuning voor PCIe 5.0, maar er zijn ook nog gewoon drie M.2 PCIe 4.0 Key-M slots voor SSD’s. Qua I/O’s is er beschikking over PS/2, 6x USB 3.2, poorten voor meegeleverde WiFi-antennes, 2x 2.5Mbit LAN, 1x USB 3.2 Type-C en audio. Aan de achterkant is de Z690 Dark voorzien van een metalen cover.

Prijzen en beschikbaarheid
De EVGA Z690 Dark N|NGP|N is vanaf vandaag te bestellen op de website van EVGA, andere webshops zullen snel volgen. Het bord is te bestellen voor ongeveer $830 USD, een prijs in euro’s is nog niet bekend.Bronnen: EVGA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments