De verpakking is een gevalletje dertien in een dozijn, rechttoe-rechtaan en vrij inspiratieloos. Dat de
verpakking stevig genoeg is twijfel ik niet aan. Het gaat hier om een vrij dik en stevig kartonnen doosje.



In de verpakking komen we een overvloed aan bevestigingsmaterialen tegen. Bijna voor ieder doeleinde om te bevestigingen is er wel iets te vinden. Wel is een belangrijke kanttekening de minimale kwaliteit van deze materialen. Het gaat hier om erg goedkoop kunststof, wat snel de neiging heeft om af te breken. De stuurbevestiging had na één keer monteren als wat haarscheurtjes. Het idee dat dit ieder moment af kan breken is geen geruststelling met de camera op zijn plek. De bevestigingsmaterialen bestaan uit een mountbase, verticale mount, tripod mount, VHB mount, een bevestigingsclip, klittenband en tie-wraps.




De meegeleverde handleiding is niet echt bijzonder informatief, een beetje het bekende Chinglish verhaal met bijzondere termen.


Om de Firefly te voorzien van levensenergie is er een Micro-USB kabel meegeleverd. Ook komen we een FPV AV-out kabel voor FPV systemen. De batterij zit ook los in de verpakking en heeft een capaciteit van 1600mah.



Door naar de FireFly zelf. Deze word geleverd met een waterdichte behuizing die tot 30 meter onder water kan, tijdens mijn review blijf ik het op het droge. Alle knoppen zijn goed toegankelijk. Met de behuizing kun je de bevestigingsaccessoires uitwisselen.



De FireFly is vrijwel identiek qua design aan de SJCam. Op de randen zien we het zelfde patroon met een rubberachtige afwerking. De Firefly is een paar pondjes kwijt in de breedte. De aanwezige knoppen hebben ieder een ‘klikje’ tijdens het indrukken, wat best wel fijn aanvoelt.



Op de onderzijde vinden we het Micro-SD slot. De maximale opslagcapaciteit is 64GB. Verwijderen van een Micro-SD kan wat lastig zijn, vooral met korte nagels. Je moet precies op de rand van het SD-kaartje drukken om de SD-kaart los te krijgen.



Aan de achterzijde vinden we het batterijklepje. Eenvoudig te verwijderen, plaatsen en je bent klaar. Op de rechterzijkant vinden we een Micro-USB poort en Micro HDMI poort.



Het schermpje zit aan de voorzijde van de camera. Hier deel ik alvast wat ervaring: ik vind het lastig. Vroeger kon je nog door een lensje kijken van je wegwerp camera, hier heb je gewoon helemaal niks. Het is een gevoelsmatig werkje. In vergelijking met de SJCam is het scherm op de achtzijde toch echt een groot voordeel. Eenmaal aan het filmen knippert de bovenste opnameknop blauw ter indicatie. Bij het maken van een foto knippert deze eenmalig blauw. Handig om te weten of er überhaupt een opname draait.



Laten we stellen dat het schermpje op de voorzijde één belangrijk taak heeft: de instellingen. Je kunt met de zijknoppen door de instellingen heen navigeren. Wel is het handig om te zien hoeveel foto’s je nog kunt maken, het aantal minuten dat je nog kunt filmen en hoe vol de batterij nog is.



Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu