Hoewel ik de Gamescom serie niet eens heb afgewerkt (komt spoedig!) maken we toch eerst even tijd voor een klein verslagje van Holland’s grootste game show welke afgelopen weekend in de Jaarbeurs in Utrecht plaats vond. De thuiswedstrijd van de gaming events is niet zo extreem groot, maar voor ons toch een mooi moment om wat bekenden gedag te zeggen. Voor zij die Keulen te ver vinden, en geen zin hebben in lange rijen, is Firstlook een lekker toegankelijk gaming evenement; niet één om dagen in te verdwalen, maar een half of heel dagje rondneuzen is altijd gezellig, en zeker als je in het shopping gedeelte komt (welke gevoelsmatig voelde als minimaal 1/3e van het totale oppervlak) kom je gegarandeerd leuke dingen tegen om mee te nemen. Net als bij Gamescom was het dominante thema dit jaar VR, met VR opstellingen overal en nergens. Uiteraard was er voor Cosplay liefhebbers ook genoeg te bewonderen, kon er wederom ge-Airsoft worden, en er stond ook een mini-drone parcour. Maar uiteindelijk komt het natuurlijk neer op: lekker veel gamen, voor jong en oud, zelfs zij die uit het Ghostbusters tijdperk komen.


Main stage


HP / Omen stand


VR


Moar VR, Batman VR! Ze zijn lastig zichtbaar, maar hij heeft bat-oren


Playstation booth was wel erg dik voor elkaar met allemaal racing setups


Gamen bij Logitech


Nuff said 😀


#pcmasterrace uiteraard


Deze Genji cosplay was erg goed gedaan


Drone parcour


En geld uitgeven natuurlijk! Gaming goodies

Voor de hardware liefhebber is Firstlook altijd een bescheiden feestje geweest, en dit jaar was dat nog meer het geval. Een aantal grote namen waren geheel afwezig, veel kozen ervoor om er niet zelf te staan maar hun gaming gear enkel bij andere standhouders neer te zetten, en een aantal aanwezigen, zoals het grote Logitech en HP, hadden hun stand puur op het gamen gericht, met weinig aandacht voor individuele producten en meer om mensen bij hen te laten gamen; om ze even te voelen moest je toch eventjes in de rij aansluiten om een rondje mee te spelen. Aan de andere kant; even gamen, hardware aanvoelen en vervolgens een tshirtje meekrijgen is natuurlijk geen straf. Cooler Master (met hun interactieve stand, dus Hoi Tim 😛 en weer lekker Paraglide VR’en) en Asus waren daarentegen wel ouderwets vertegenwoordigd, met stands waar de producten nog wel een beetje gerichte aandacht kregen. Beide met veel aandacht voor het andere thema wat we overal tegenkwamen: Casemodding! FAT (bij CM) en L3p (bij Asus) waren uiteraard onlangs nog te zien in de Tweakers video’s, maar ook andere bekenden zoals Mike (PC-Customs) en Tim (aka Hukkel) waren aanwezig of hadden wat voorbereid. Zo was er dus genoeg om te smikkelen. Dat AOC recentelijk vol inzet op onze markt was duidelijk geworden bij Gamescom, maar een volledige AOC stand met tig AOC AGON modellen was een onverwachte positieve noot voor hardware liefhebbers.


FAT aka FemkeAndTenzin. Hun thema was duidelijk: Gold en Carbon


Tal van CM producten opgefatMike / PC-Customs met zijn Portal-in-progress


Voor mensen die hun eigen naam vergeten handige shirts bij CM! En volgens mij zien we in de foto erboven streaming-lessen in actie bij Tim aka MSSH_NL.


Para VR!


Tim aka Hukkel en een glazen build/mod, lekker niet op een foto te zetten zo! 😀


Asus


Moar Asus


Focuspuntje bij Asus: Peter Brands aka L3p met o.a. de L3p Dance / Tou 2.0 (prototype van In Win)


Glas.. pff. Je ziet alles behalve de case zelf 😀


Geen glas, w00t.


Glas equals selfies?


Zo zien we volgens mij alsnog genoeg…


AOC booth


AGON gaming monitor met LED actie achterop? Not bad…

Firstlook is niet het evenement voor de grote aankondigingen, maar Mafia III was natuurlijk lekker getimed voor Firstlook. Of het geheel toevallig was dat ze een waarzegster / handlezeres / iets-met-kaarten-en-een-berg-freubels voor hun stand hadden zitten (echte Mafia praktijken nietwaar?) weet ik niet, maar het zorgde voor een leuk constrast. Persoonlijke favoriet: de ouderwetse photobooth die ze mee hadden genomen.


True Mafia


<3

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.