Foto’s Intel Rocket en Alder Lake verschenen


Afbeeldingen van Intels nieuwe 11e en 12e generatie processors zijn online verschenen. Deze Rocket en Alder Lake-processors worden in 2021 verwacht.

In de eerste verschenen afbeelding is een processor met de LGA1200-socket verschenen, de huidige socket van de Intel 10e generatie processors. Deze vermoedelijke Rocket Lake 11e generatie-processor maakt gebruik van een Cypress Cove 14nm architectuur met geïntegreerde Intel Xe-graphics. Verder zal de CPU ondersteuning voor PCIe 4.0 krijgen en zal deze werken met de 400-serie moederborden, al zal deze ook werken met de toekomstige 500-generatie.


Vervolgens verscheen een Alder Lake-processor welke gebruik maakt van de langwerpige LGA1700-socket. Door deze nieuwe socket zullen de 12e generatie processors niet op bestaande moederborden gebruikt kunnen worden, dus zullen er binnenkort nieuwe borden hiervoor aangekondigd worden. Verder beschikt de Alder Lake-processor over de Golden Cove + Gracemont 10nm architectuur met ondersteuning tot 16 cores en 24 threads. Ook zal deze nieuwe CPU ondersteuning voor DDR5-geheugen bieden.


Welke modellen Intel precies uit gaat brengen is nog niet bekend. Intels Rocket Lake-processors voor desktops zullen in het eerste kwartaal van 2021 uitgebracht worden, de Alder Lake-serie wordt later in het komende jaar verwacht.Bronnen: Videocardz.com, Yuuki_AnS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.