FSP presenteert de nieuwste ATX 3.0 power supplies


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van FSP

FSP onthult de volgende generatie ATX 3.0-voedingen, die de nieuwste PCIe Gen 5-interface ondersteunen. Gericht op het verhogen van de efficiëntie en betrouwbaarheid van hun voedingen, heeft FSP de ATX versie 3.0 (ATX 3.0) Multi-Rail voeding ontwerpgids van Intel toegepast, gebouwd om tegemoet te komen aan de hogere stroomvraag van de nieuwste hardware.

De HYDRO G PRO-voedingen, die zijn uitgerust met de nieuwe ATX3.0-upgrade, zullen als eerste op de markt komen, gevolgd door respectievelijk de HYDRO PTM PRO, HYDRO GT PRO en de HYDRO PTM X PRO. Ze zijn verkrijgbaar in Gold- en Platinum-geclassificeerde varianten, variërend van 800 W (850 W) tot 1.200 W.

Bovendien zullen de SFX-vormfactor DAGGER PRO-serie 850W- en 1000W-voedingen, ontworpen met PCIe Gen 5 & V4.0-conformiteit, klaar zijn om in het vierde kwartaal van dit jaar te worden gelanceerd, samen met FSP’s gloednieuwe HYDRO Ti PRO ATX 3.0 PSU. De HYDRO Ti PRO is de eerste ATX 3.0 & PCIe Gen 5 PSU ontworpen met Titanium-efficiëntie, verkrijgbaar in 850W en 1000W.

Deze nieuwe voedingen zijn voorzien van de nieuwste 12VHPWR-voedingsconnector die is ontworpen om tot 600 W onbewerkte, ongehinderde stroom aan de grafische kaart te leveren. Met volledig geïsoleerde terminals voor extra bescherming, zijn ze volledig geremasterd om de hoge stroompieken aan te kunnen die veel van de nieuwere high-end grafische kaarten trekken bij maximale belasting.

Prijzen beginnen bij de DAGGER PRO met €130 voor 850W en lopen tot €220 voor de Hydro PTM Pro Platinum. Alle voedingen krijgen 10 jaar garantie.Bronnen: FSP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.