G.SKILL kondigt ENKI Series AIO-waterkoeler aan


G.SKILL heeft vandaag een nieuwe productlijn all-in-one CPU waterkoelers aangekondigd. Deze zal onder de naam ENKI Series AIO door het leven gaan. Hiermee is het de eerste CPU koeler van de fabrikant. De productlijn zal bestaan uit drie modellen en zal in 2021 beschikbaar gesteld worden.

De productlijn bestaat uit drie modellen, startend met de basis 240mm uitvoering. Tevens komen er 280mm en 360mm modellen. G.SKILL geeft aan dat deze nieuwe serie waterkoelers van dezelfde kwaliteit zullen zijn als bij andere producten van het merk. De naam ENKI zou een verwijzing moeten zijn naar de Soemerische god van het water.


G.SKILL maakt gebruik van een speciaal ontworpen cold plate design om de afstand die de warmte afkomstig van de CPU moet afleggen te minimaliseren. Aan de andere kant van de cold plate bevinden zich micro-vinnen welke trapsgewijs op elkaar staan om de koelvloeistof zo optimaal mogelijk door het systeem te laten lopen en de warmte van de cold plate zo efficiënt mogelijk over te nemen in de koelvloeistof.


Om de koelvloeistof tussen de radiator en waterblok te transporteren is er gebruik gemaakt van leidingen met een interne diameter van 8mm. Elke buis beschikt tevens over dikke rubberen wanden en is omwikkeld door nylon sleeving voor duurzaamheid.

De radiator is ontworpen met een hoge dichtheid pijpsysteem, welke het oppervlakte verhoogd voor een efficiëntere warmteverdrijving. Specifiek bevat de 280mm versie 6 meer radiatorpijpen ten opzichte van een reguliere radiator, en overige varianten 3 tot 4.


De G.SKILL ENKI Series AIO waterkoelers worden uitgerust met PWM ventilatoren, welke beschikken over 9 ventilatorbladen en een vloeistoflager. Tevens wordt er altijd een “server grade” koelpasta meegeleverd. Elke ENKI Series AIO wordt uitgerust met een 3-pin aRGB connector, welke het mogelijk maakt om de aanpasbare RGB verlichting in te stellen via de software van het moederbord.

De ENKI Series AIO waterkoelers zullen in 2021 beschikbaar worden gesteld. Europese adviesprijzen zijn nog niet bekend, echter bedragen de Amerikaanse adviesprijzen voor de 240mm variant $129.99, voor de 280mm variant $149.99 en voor de 360mm variant $179.99.Bronnen: G.SKILL

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.