G.SKILL kondigt Trident Z5 Neo & Flare X5-serie DDR5-geheugen aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van G.SKILL

G.SKILL is verheugd om twee nieuwe DDR5-geheugenseries aan te kondigen, de Trident Z5 Neo en Flare X5-serie, ontworpen voor de nieuwe AMD Ryzen™ 7000-serie processors en 600-serie moederborden. Het aanbod van de Trident Z5 Neo-familie omvat RGB (Trident Z5 Neo RGB) en niet-RGB (Trident Z5 Neo) varianten. De Trident Z5 Neo en Flare X5-series zijn geprogrammeerd met AMD EXPO™-technologie1 en gemaakt met handgescreende geheugen-IC’s en stellen pc-enthousiastelingen, gamers en overklokkers in staat om de prestaties van het nieuwe AMD AM5-platform te ervaren.

AMD EXPO-technologie Ondersteuning voor AMD Socket AM5
De Trident Z5 Neo en Flare X5-serie zijn ontworpen voor AMD Ryzen™ 7000-serie desktopprocessors met DDR5-geheugen en zijn voorgeprogrammeerd met de nieuwste AMD EXPO-geheugenprofielen (EXtended Profiles for Overclocking), waarmee gebruikers de geheugenkits gemakkelijk kunnen overklokken1. Door eenvoudig het AMD EXPO-profiel in het BIOS in te schakelen met een compatibel moederbord en processor, kunnen gebruikers overgeklokte geheugensnelheden ontketenen op AMD Ryzen™ 7000-serie processors.

Erfenis van het Neo-vlaggenschip
De nieuwe Trident Z5 Neo en Trident Z5 Neo RGB-serie, die de vlaggenschipnaam Trident-familie draagt, zijn speciaal gebouwd voor overklokprestaties op het nieuwste platform met AMD Ryzen™ 7000-serie processors. Het ontwerp van de heatspreader behoudt het iconische matzwarte poedercoating en wordt gecombineerd met een premium zwart inzetstuk van geborsteld aluminium, dat qua kleur overeenkomt met de meeste kleurenschema’s van het moederbord. Trouw aan het Neo-ontwerp, geven CNC-markeringsstrips langs de flanken het heatspreader-ontwerp een extra metaalachtige glans.

Flare X5 – DDR5 voor AM5
Het Flare X5-serie DDR5-geheugen is verkrijgbaar in een matzwarte afwerking en is de opvolger van het Flare X-serie DDR4-geheugen. De Flare X5 is gebouwd met met de hand gescreende IC-chips die zijn getest op kwaliteit en prestaties en is ontworpen en geoptimaliseerd voor het nieuwe DDR5-enabled AM5-platform. Bovendien maakt de lage hoogte van 33 mm van de Flare X5 dit ook een uitstekende keuze voor compacte builds of builds met grote CPU-koelers die geen vrije hoogte hebben voor grotere geheugenmodules.

Beschikbaarheid
De Trident Z5 Neo-, Trident Z5 Neo RGB- en Flare X5-serie DDR5-geheugenkits zijn beschikbaar in september 2022Bronnen: G.SKILL

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.