G.SKILL lanceert R-DIMM modules voor W790-moederborden


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van G.SKILL

G.SKILL kondigt de G.SKILL Zeta R5-geheugenserie aan, nieuwe DDR5 R-DIMM-geheugenkits. Ontworpen voor gebruik met de nieuwste Intel Xeon W-2400X en W-3400X serie processors op Intel W790 chipset-gebaseerde moederborden die quad-channel en octo-channel geheugenondersteuning hebben. De Zeta R5-serie DDR5 R-DIMM-geheugenkits zijn beschikbaar in configuraties tot DDR5-6400 CL32 en in een grote kit met een capaciteit van maximaal 256 GB (8x 32GB).

Met het Intel W790-platform wordt geheugenoverklokondersteuning voor DDR5 R-DIMM-geheugen officieel geïntroduceerd, waardoor werkstationsystemen hogere geheugensnelheden kunnen bereiken dan R-DIMM op basis van standaard JEDEC-specificaties. De G.SKILL Zeta R5-serie DDR5 R-DIMM-geheugenkits maken gebruik van deze nieuwe functieset en zijn uitgerust met Intel XMP 3.0-profielen voor eenvoudig overklokken, waardoor gebruikers extra geheugenbandbreedte en -prestaties kunnen verkrijgen door simpelweg XMP in het BIOS in te schakelen.

De overgeklokte DDR5 R-DIMM-geheugenkits van de G.SKILL Zeta R5-serie ondersteunen de nieuwste Intel XMP 3.0 geheugenoverklokprofielondersteuning voor eenvoudige geheugenoverklok via het BIOS van het moederbord. De Zeta R5-geheugenkits zijn vanaf maart 2023 verkrijgbaar.Bronnen: G.SKILL

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.