Gameforce 2019 Sfeerimpressie


Elke zomer bezoeken we sowieso Gamescom, dat gigantische Duitse gaming-en-hardware feestje biedt heel veel voor de liefhebber en mag je als zelfrespecterende nerd eigenlijk niet missen. En normaliter reden we in oktober dan nog even naar de Jaarbeurs voor Firstlook, want tja, het is zowel om de hoek als een leuk moment om iedereen weer even gedag te zeggen ondanks de veel kleinere schaal.

En toen bleek dat de meeste fabrikanten het daar lieten afweten, en in plaats daarvan naar Gameforce zouden gaan; het grootste gaming feestje van België, volgens henzelf in elk geval. Nu ben ik liever lui dan moe en de weg naar Mechelen is bezaaid met tientallen flitspalen, trajectcontroles en matig onderhouden wegen die de gemiddelde Hollander ervan weerhouden om een frietje te halen in het zuiden en gewoon om de hoek een patatje te bestellen, maar na flink wat positieve woorden vanuit verschillende hoeken gingen we er toch even heen.

In het slechtste geval konden we in elk geval nog wat flauwe grappen maken met de lokale bevolking, en onze oudste wilde heeeeel graag naar ‘een gaming party’, dus we pakten onze gloednieuwe ROG RGB Backpack in (was meteen even de tofste papa natuurlijk, of de meest facepalm-worthy, afhankelijk van hoe oud de kinderen zijn I guess), uiteraard met Hollandse bammetjes, en daar gingen we.


Bij aankomst in elk geval één positieve opmerking, want het door Audi gesponsorde evenement bood speciale parkeerplaatsen aan voor Audi rijders (en geen parkeerkosten a 8 euro!). Daar maak je vrienden mee!Ho ho Hardware!


Gelukkig bleek het bezoek geen verkeerde keuze, want waar hardwarefabrikanten Firstlook links laten liggen waren ze op Gameforce ouderwets vertegenwoordigd. Grote namen zoals Asus, MSI, Corsair, Logitech, Nintendo, LG en Samsung waren van de partij en overal kan je zoals op zo’n evenement hoort wat games spelen, wat gratis troep.. er.. leuke spullen winnen, en aan wat nieuwe hardware freubelen.
Extra opvallend was de ‘stand’ van Cooler Master die met hun complete gaming truck even wat indruk wisten te maken. Echt heel tof gedaan van binnen met allemaal game pcs, en een server plus overzicht-station om de Rainbow Siege spelers in de gaten te houden. Heel tof, ik weet waar ik mijn verjaardag volgend jaar vier.Vooral veel gamen


We zagen vooral veel Game PC’s om op te spelen overal, niet alleen maar consoles (ahem), en uiteraard het nodige aan VR en racing was ook aanwezig. Verwacht geen aankondigingen of echte exclusieve gameplay ervaringen, maar er waren genoeg recente games om lekker te spelen, net als race sims, VR games, lego games voor kids, heel veel retro games ook, en zelfs een paar ouderwetse hoeken waar je gewoon gezellig samen een bordspelletje kon doen.


Zeker voor de jonge generatie valt er genoeg meer te beleven. Even op de foto met wat mensen in cosplay of airsoft-tenue, en de favoriete stand van de kleine: hardware kapot slaan! (alvorens het gerecycled werd toch? Het is 2019 tenslotte).

Al met al met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Gigantisch groot is het niet, maar er was ruim genoeg, voor ieder wat wils, en het was zowel vrij open opgezet (op Gamescom loop je echt door iedereen heen) en met beperkte wachttijden overal bleef de sfeer prima ontspannen. Al met al is Gameforce gewoon leuk voor iedereen, ouders met kinderen zoals in ons geval, of gewoon met een paar vrienden even wat nieuwe games en hardware voelen; dik prima dagje zo. Ik weet in elk geval dat we er volgend jaar weer bij zijn.

Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.