Inkoppertje voor ons wat betreft Gamescom updates is uiteraard Caseking. Caseking.de is één van de grootste component distributeurs en systeembouwers van Europa en bij ons vooral bekend om het feit dat zij exclusief distributie voeren voor een aantal merken waarvan wij reviews maken, ook is het een interessante shop voor wat meer ‘ongebruikelijke’ artikelen, zoals extra’s en accessoires op gebied van waterkoeling, casemodding, en zelfs stoelen. We waren er vroeg bij op de woensdag en waren nog net op tijd om te zien hoe de dames hun laatste instructies meekregen.


Maar het gaat ons om andere hardware. Phanteks is uiteraard één van de grote namen daar en was ‘in force’ aanwezig met tig mooie producten en een legio VR headsets (Eve Valkyrie VR yesss). Ook hun ‘Elite’ stond er in de 8Pack uitvoering die Caseking bouwt. Deze nieuwe case is een uit de kluiten gewassen topmodel die herkenbaar voortborduurt op de bekende vormgevingen van Phanteks.

Ook Aerocool, BitFenix, Raijintek, Cougar, Lian Li producten komen via Caseking naar Nederland. Raijintek toonde weer flink wat mooi aluminium cases, en ‘tempered glass’ lijkt het modewoord voor dit jaar, met dat materiaal op behuizingen van de meeste fabrikanten, zo ook de nieuwste BitFenix.


Volgens mij niet exclusief, maar In Win is ook één van de grote vertegenwoordigden bij Caseking, zowel in de shop als op de vloer, want de dames en heren van In Win wisten de show weer te stelen met hun unieke designs. De 805 Infinity is een pracht van een case, iets wat je ook zou kunnen zeggen voor de Tau 2.0 als het je lukt die op de foto te zetten, die wist zichzelf echt briljant te camoufleren. Ook de fenomenale H-Tower doet mij nog watertanden, zelfs een jaar na eerste aanraking (op Computex 2015). De nieuwe H-Frame is er ook ééntje voor de geschiedenisboeken.Ik zie ik zie wat jij niet ziet…

Caseking blijft ook een klassieker omdat zij, uiteraard naast een enorme berg builds en componenten, in tegenstelling tot de meeste stands dit jaar nog ouderwetse (maar niet te oude, dit jaar althans) boothbabes inzetten (of booze babez as ze Germans call zem, much to my amusement). Goede reden voor de dame om even een ‘like a boss’ foto mee te nemen in één van de producten waar we Caseking extreem veel aandacht hebben zien besteden: de Noble Chairs game stoelen (met focuspunten zoals echt leder e.d.). Die zou ik nog wel een keer willen reviewen..Komende updates highlighten we nog wat dingen die we erg interessant vinden.

Meer foto’s van Gamescom, review teasers, random stuff en andere hardware op onze Instagram.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.