Logitech is op gebied van randapparatuur de dominante naam, en niet met de kleinste marge. Dat beeld zie je op Gamescom ook aardig terugkomen met Logitech gear op elke tweede stand waar je tegenaan loopt tot het punt dat je gaat denken dat het een soort “Logitech vs The Rest” is. Je kan je kont bijna niet keren of je ziet wel ‘iets’ Logitech. Wellicht daarom dat hun eigen Gamescom presence eigenlijk best bescheiden blijft, al kan je ook op hun eigen stand natuurlijk met al hun recente speelgoed spelen. Praktisch elke headset, toetsenbord of muis kwamen we wel tegen, maar met de mega VR aandacht waren het vooral de G29 en de G920 stuurtjes die overal en nergens stonden uitgestald, al dan niet met de stoelen van PlaySeat waar Logitech een actief partnership mee lijkt te hebben (zitten wel lekker overigens, zeker als je tig uur per dag al op de voet bent).
Een andere factor voor wat een relatief rustige Logitech-Gamescom leek zou kunnen zijn dat er in de dagen voor Gamescom, en op Gamescom zelf, niet heel veel extreems aangekondigd werd. De G900 was al eventjes uit (maar blijft natuurlijk wel terecht het paradepaardje van Logitech), de G410 Atlas Spectrum stond uitgestald maar is ook niet echt heel nieuw meer (nog wel actueel natuurlijk).De twee nieuwe producten die ze aankondigden waren daarbij ook best bescheiden. De eerste, de G910 Orion Spectrum, is stiekem een update van de G910 Orion Spark. Een update klinkt wellicht wat oneerbiedig, want hij is inhoudelijk wel redelijk anders: terug naar typisch gevormde keycaps na het uitstapje naar wat aparte inkepingen op de G10, en niet onbelangrijk: de asymmetrische hippe polssteun maakt plaats voor een strakker, symmetrisch model. Als redelijke traditioneel ingestelde gamer en liefhebber een positieve stap.


De tweede aankondiging een product dat niet direct heel erg in het zicht springt, althans visueel: Ze komen met de Logitech G “Pro” gaming muis. Een bescheiden uiterlijk weliswaar, maar intern een muis om u tegen te zeggen: Dezelfde PMW3366 sensor uit de G900 en G502 (kort door de bocht modus: beste sensor van dit moment) en 20 mil click Omrons met het spring-tensioning systeem uit de G303. Verder is hij vooral opvallend licht met slechts 83 gram. Een muis met de papieren om de ultieme e-sports gaming muis te worden in elk geval, iets wat we spoedig gaan ervaren gezien deze muis hier klaar ligt voor een foto sessie.

“Twee aankondigingen niet een beetje karig voor een artikeltje?” Eens, maar met een riedel pressreleases in de dagen –na- Gamescom kon ik het toch niet laten even eea te delen en Logitech mee te nemen in ons Gamescom lijstje. Onder de naam “Prodigy” gaat Logitech een aantal producten uitbrengen in de middenklasse, waaronder de G231 Prodigy headset in het 60 euro segment, en het G213 Prodigy RGB toetsenbord voor zij die wel RGB (en een polssteun, w00t) willen maar niet op zoek zijn naar een mechanisch bord. Als muizen-geek kijk ik zelf vooral uit naar de G403 en G403 wireless, die net als de “Pro” en de G900 de PMW3366 sensor gebruiken (en de 20m click Omrons, woop), maar nog interessanter: ze lijken op het eerste gezicht wat vorm betreft heel erg op de klassiekers van vroeger zoals de MX510 en consorten, muizen waar menig geek toch goede herinneringen aan zal hebben en dat terwijl we Logitech met hun gaming line-up de laatste jaren vooral wat meer futuristisch ogende muizen hebben zien maken. Benieuwd hoe ze gaan presteren? Nog even geduld, maar reviews komen er aan.


Logitech is natuurlijk meer dan gaming gear, dus voor de niet-gamers die benieuwd zijn naar o.a. de aangekondigde ‘silent’ muizen reeks of de M720 triatlon om drie apparaten te bedienen, ook geen paniek, want ook die zitten al in de planning zoals je kan zien.


Terug naar Gamescom nog even, voordat ik helemaal doordraaf in mijn muizen-manie, en naar het product waar ik stiekem toch het warmste van werd: een witte G933 headset. Zoals je in de review van de zwarte G933 (ik plak straks wat linkjes onderaan) kan lezen een indrukwekkende headset voor gaming en film, maar heel stiekem toch een klein beetje jaloers op het feit dat er nu een witte is.


Om al onze reviews van Logitech hardware te zien klik je hier.

Meer foto’s van Gamescom, review teasers, random stuff en andere hardware op onze Instagram.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.