Blizzard is zonder twijfel één van de grootste sponsoren van Gamescom. Waar de meeste bedrijven het moeten doen met een enkele leuke booth heeft Blizzard voor hun individuele games een booth die (wat oppervlakte betreft in elk geval) de meeste concurrenten (collegas?) tot B-uitgever lijkt te bombarderen. Hoewel ik de mensen die keihard aan al die booths werken niet wil afvallen, lijkt de Blizzard booth(s) vanuit een leken oogpunt niet bijster complex vergeleken met enkele van die conculegas (sp?). Waar wij bij Homefront door gewapende mannen met maskers in volwaardige roleplay stijl door de opgetuigde wachtrij gepusht werden (overigens prima amusant) doet Blizzard iets wat de meeste gamers vermoedelijk meer zullen waarderen: hééééél veel pcs neerzetten om lekker op te gamen! Dat het werkt zie je direct, want de wachtrijen zijn kort of praktisch niet aanwezig. Good guy Blizzard?


Je kon Warcraft spelen, (een deel van) de aankomende Starcraft uitbreiding, Hearthstone, Heroes of the Storm (onlangs aan begonnen, best leuk voor een beetje casual fun en voor mensen voor wie LoL games te lang zijn een leuk alternatief.) en ook de nieuwe game “Overwatch” was speelbaar, een multiplayer / PvP shooter. Leuke eerste indrukken, en zeker een game die wij ook gaan volgen. Een beetje pijn deed het ontbreken van ook maar iets Diablo-gerelateerd. Als D1 en D2 fanaat, en toch ook D3 liefhebber, was het erg jammer dat er echt geen woord over werd gerept, terwijl het Diablo universum toch erg mooi is.Lekker traditioneel characters kiezen, de dame aan een female sniper, ik aan een iets-uit-de-kluiten-gegroeide soldier-type

Ook traditioneel bij Blizzard zijn de levensgrote game characters, echt hele toffe poppen om in het echt te zien. Blizzard heeft wat mij betreft gewoon de beste props staan. Ik zal de plaatjes wederom het werk laten doen. (En Tyrael maakte het Diablo-gemis toch weer een beetje goed…)


Op de tweede dag zou Blizzard hun nieuwe Warcraft uitbreiding aankondigen, iets waar wij graag bij waren geweest maar wij waren aardig door onze tijd heen en gingen op dat moment weer rustig huiswaards. Nu zal ik WoW liefhebbers niets over Legion kunnen vertellen wat ze nog niet al weten, maar dat wij als oud-WoW’ers er tzt weer aan moeten geloven lijkt wel te verwachten.

Maar waarom haal ik Blizzard in het bijzonder aan? Sure, we hadden Overwatch gespeeld, maar de meeste publishers of developers die wij op Gamescom heb gezien krijgen geen persoonlijke aandacht, en verder hebben wij ook niets met Blizzard gedaan. Zoals meer en meer mensen tegenwoordig had mijn leventje er echter heel anders uit gezien zonder het internet, en bij ons in het bijzonder online gaming. Dankzij Blizzard hebben mijn geweldige dame en ik elkaar leren kennen, en zonder die ervaring had dat ongelofelijke leuke manneke wat ons huis dagelijks onveilig maakt er niet geweest. Ik ben niet zo van diepe betekenissen en dergelijk geneuzel, maar wel realistisch genoeg dat ik Blizzard minstens een bedankje verschuldigd ben dat het alles op deze manier uit mocht pakken. Bij deze: Blizzard bedankt! 😀

En dat terwijl mijn ouders vroeger altijd zeiden dat al die games nergens goed voor zijn.. pfffff.

Hierbij komt het Gamescom reeksje (van mij) dan ook tot een m.i. passend einde, al hebben jullie van Pim nog enkele updates tegoed. Blijf vooral lekker gamen allemaal, en kom volgend jaar ook een kijkje nemen op dit games-fest waar echt heel veel te beleven valt.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.