Wellicht dat je de link tussen CaseKing en een Gamescom blog-reeks niet direct had gelegd. CaseKing is echter een vaste entiteit op het Games evenement in Keulen, en één van de weinige hardwareboeren aanwezig in dit overheersend software-focussed feest. Veel fabrikanten zijn wel aanwezig, maar het aantal hardware-booths, oftewel waar de gemiddelde bezoeker een kijkje kan komen nemen, is zeer beperkt. Daarnaast is CaseKing geen grote naam op de Nederlandse markt wat voor mij reden is voor een beetje aandacht want het is een bedrijf waar ik al geruime tijd flink wat spullen vandaan haal. Ook is hun invloed op de Nederlandse markt toch groter dan je zou vermoeden en daarnaast is het gewoon een hele toffe shop. Oftewel, meer dan reden genoeg om er eens wat meer over te schrijven in een shop/booth combi-blog.


Een bezoekje aan CaseKing.de (tegenwoordig goed vertaald naar het Engels, oftewel Duitse kennis niet verplicht) brengt ons tot de webshop. Een webshop waar iedereen ‘gewoon’ kan bestellen, en ook de bezorging naar Nederland is in de regel lekker vlot: Gemiddeld genomen 2 dagen, via GLS. Ok, een webshop, ‘woopie, so what?’. Nou… Zodra je wat verder kijkt zie je echter een flink aantal merken en producten die het gros van de mensen, zelfs de techies, niet direct wat zal zeggen. Hun slogan “hier is niets standaard” lijkt dan ook wel gepast, want de hoeveelheid ‘gekke’ hardware is enorm. Naast traditionele componenten en randapparatuur van tig grote merken verkopen ze ook custom waterkoeling en modding gear en allerlei mogelijke (modding) kabels en accessoires, juist dingen die je in traditionele shops niet kan vinden, en dingen waar ik regelmatig berichtjes over ontvang. Als je wilt zetten ze zelfs complete ‘custom’ water systemen voor je in elkaar met hun KingMod en 8Pack systeemlijnen, maar niets gaat boven zelf knutselen.

En waarom ze, ondanks een beperkte naamsbekendheid hier, toch een grote invloed op de Nederlandse markt hebben? CaseKing is namelijk tevens de exclusieve distributeur van een flink aantal merken, oftewel leverancier van veel webshops. Die mooie Phanteks case (welke dan ook, ze zijn allemaal mooi!) die je Afuture, Azerty, CD-ROM-LAND, Informatique, Megekko of 4Launch hebt gehaald? Precies, die komt dus via CaseKing. BitFenix? Raijintek? Dito. Ook voor tientallen andere merken zijn ze distributeur, maar niet altijd exclusief. Zo vinden we ook bedrijven als Intel, AMD en Nvidia in de lijst. In hun rol van B2B distributeur vinden wij eigenlijk ook de primaire zwakte van CaseKing zelf voor de Nederlandse markt: via die resellers (die met grote orders korting krijgen) zijn de producten soms goedkoper te krijgen dan direct bij de bron. Toch zien we echter dat veel resellers bepaalde producten simpelweg niet in hun shops zetten, zeker producten als modding en custom water gear zien we zelden daar terug, dus door af en toe naar de bron te kijken vind je toch vaak producten die ‘niet standaard’ zijn. Hierbij een kleine waarschuwing: Als je begint te browsen zorg voor een paar uurtjes vrij, want voor je het weet is een halve dag verdwenen.

Maar goed, op Gamescom is CaseKing dus een echte hardware-stand, en als je volgend jaar gaat zeker leuk om een kijkje te nemen. Veel producten welke ik inmiddels heb gezien en gereviewd, maar dat maakt het voor een echte liefhebber niet minder leuk om er nog even naar te spieken. Mooie behuizingen genoeg, maar ook gaming gear, flashy werkgeheugen, minder flashy werkgeheugen (sorry crucial, ballistix is toch echt minder flashy dan Avexir, maar wel beter betaalbaar!), voedingen, processorkoelers en ventilatoren. Als distributeur van In Win hadden zij ook de H-Tower staan, wat echt een geweldige behuizing is als je een keer 1500 euro over hebt. En mocht dat niet genoeg zijn, de Lian Li aluminium desk hadden ze ook even uitgestald.
Hier zie je onze Yorick / ProAce nogmaals even in VR-land prutsen, de virtualizer booth was ook onderdeel van CaseKing


Een andere productcategorie welke razendpopulair lijkt te zijn: Gaming stoelen. Vertagear is een nieuw merk welke via CaseKing te koop zijn. Als het mee zit zal ik binnenkort een keertje testen of ze ook grote Hollanders goed kunnen verdagen.

En omdat het Gamescom blijft mocht een podium niet ontbreken, elk uur gooien ze wat goodies het publiek in en kunnen welwillende bezoekers met een beperkte hoeveelheid schaamtegevoel wat kunstjes vertonen om zo echt toffe goodies te winnen zoals MSI draakjes, behuizingen, en zelfs grafische kaarten. De MSI booth dit jaar was overigens soort-van onderdeel van de CaseKing booth, waar je o.a. de nieuwe Skylake borden kon zien, en het is ook een indicatie dat CaseKing best een flinke club is. Oh, mocht je overclockers.co.uk kennen? Die valt dus ook onder CaseKing.


Als laatste nog een klein beetje aandacht voor iets anders. CaseKing lijkt namelijk hele leuke mensen aan te trekken. Niet alleen werkt daar de allerleukste dame in de hele industrie (hi.pl!), maar CaseKing had dit jaar ook twee heeeele leuke Nederlanders uitgenodigd. Femke Agnes Toele, aka FAT die recentelijk flink naamsbekendheid kreeg bij ons geeks toen ze als goudsmid de casemod wereld in kwam, is lekker op dreef met mod na mod die zij samen met haar vriend Tenzin maakt, waardoor FAT nu staat voor Femke and Tenzin, scheelt weer nieuwe visitekaartjes drukken enzo. Super leuke mensen, met toffe casemods die zij geloof ik in amper een week klaar moesten stomen voor Gamescom: een BitFenix Aegis en de nog niet op de markt verschenen BitFenix Atlas. Verder ga ik niet te veel over ze verklappen, want over dit dynamische duo komt zeer binnenkort nog wat meer! En waar zijn de foto”s van de mods? Bij de ‘casemod’ blog over Gamescom krijg je ze te zien, houden het een beetje spannend. (Facebook pagina of Website van FAT als je echt ongeduldig bent.)


Heb ik je tot nu toe niet kunnen boeien om deze club eens te bekijken? Ze hadden tevens dit jaar een hele mooie collectie boothbabes. Als dit niet werkt weet ik het ook niet meer…


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments