Ook Corsair was aanwezig op Gamescom, echter vond onze ontmoeting ditmaal achter de schermen plaats. Best prettig als je inhoudelijk over hardware wilt kletsen, want op de beursvloer is dat funest voor zelfs de meest geoefende stem. Geloof mij maar, mijn vrouw heeft een uitstekend stemvolume, maar zelfs haar stem toonde na een paar dagen beurs-praten echt wat vermoeidheid (en wederom moet je mij geloven: Daar heeft ze zelden last van 😉 ). De ontmoeting met Corsair was dan ook heerlijk ontspannen, en onder het genot van een espressotje konden wij lekker aan nieuwe hardware voelen. En nieuwe hardware was er genoeg, want er stonden tal van nieuwe producten.

We begonnen met nieuwe headsets. Niet heel onverwacht, want de Vengeance headsets van Corsair gingen inmiddels al een paar jaartjes mee. De naam Vengeance (bij headsets althans) maakt plaats voor “Void”, en deze headset komt in een draadloze-, USB-, en analoge variant. Het is Corsair, dus uiteraard zien we o.a. RGB LEDs, een tof design, etcetera. Omdat ik een ongelofelijke prutser ben met compact en smartphone camera’s (ik kan nog wel overweg met mijn DSLR) hou ik het bij deze even bij een stock foto, want die van mij leken stuk voor stuk nergens op. Ik moet zeggen: De gele variant is heel erg tof.Mocht je geel niets vinden, er komt ook een witte en zwarte variant.

De Scimitar is een nieuwe muis, waarbij de 12 duimknoppen direct duidelijk maken dat het om een MMO muis gaat (tenzij jij graag CS:GO of BF4 speelt met 12 duimknoppen?). Uiteraard ook met RGB LED verlichting in verschillende zones en een passend ‘gamey’ design. Opvallend is dat de duimknoppen (als blok) naar voren of achteren te schuiven zijn om naar je eigen hand correct af te stellen. Op mijn vraag hoe het zat met de stabiliteit hadden ze vlot antwoord: met een inbussleutel zet je het geheel vast, dus dat zat wel goed. Exact welke sensor het is was mij nog niet duidelijk, maar het betreft in elk geval een nieuw optisch model. Spannend, want zowel de Scimitar als de headsets komen de komende weken al op de markt.
De klappers waren voor ons wel de toetsenborden. De ‘Strafe’ had ik in de Computex serie al getoond en deze is inmiddels ook verkrijgbaar, echter de luxere RGB Strafe met o.a. een polssteun was wel nieuw en maakte een toffe indruk. Nog mooier was echter de eerste ervaring met de nieuwe switch: Net als Corsair lange tijd de exclusieve rechten had op de Cherry MX switch met RGB LEDs kondigden ze op Gamescom ook een nieuwe exclusive aan: De Cherry MX Silent. Naast de normale strafe RGB komt dit toetsenbord ook in een silent uitvoering. Vooralsnog zijn enkel de lineaire switches in silent uitvoering te krijgen (rood en zwart), maar de indrukken waren zeer positief. Duidelijk Cherry, maar als je de knop tot de bodem drukt hoor je spontaan niet meer dat het een mechanisch toetsenbord is; ze zijn echt veel en veel stiller. Een hele mooie ontwikkeling, die ik binnenkort hoop uitvoerig te kunnen testen. Maar er is dus zeker hoop voor liefhebbers van mechanische bordjes die hun pronkstukjes thuis moeten (of thuis niet mogen gebruiken!) omdat ze te veel ‘bottomen’. Opvallend is dat de meerprijs ten opzichte van de normale variant slechts 10 Dollar is (150$ voor Strafe RGB, 160$ voor Strafe RGB Silent).


Oh, en nog iets met nieuwe software die tegenwoordig alle apparaten in één pakketje beheert in plaats van een pakket per product. Scheelt weer geneuzel met updates, en maakt het tevens mogelijk dat de RGB lichteffecten van al je Corsair randapparatuur samenwerken om je game prestaties tot het hoogste niveau te brengen. Grapje natuurlijk, maar het ziet er wel bizar goed uit tezamen, en dat is toch ook niet onbelangrijk!


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Tom 1234
Tom 1234
6 jaren geleden

Weer iets om naar uit te kijken de review van dat stille toetsenboard.
Mischien eentje om aan te schaffen als die door Stephan aan geraden word.