Als je aan Gamescom denkt dan denk je als eerste aan AAA Games, grote booths, veel bombarie en misschien ook wel aan lange rijen. Vooral de drukte van de boulevard, de grote doorgang tussen alle individuele hallen, geven het evenement en vol gevoel. En terecht, want zelfs met een aardige lengte is het soms best benauwd in die massa. Toch heeft Gamescom ook een heel ander gezicht, en dat zie je al snel in de hallen waar AAA-games afwezig zijn (nou ja, misschien AAA-games uit een ver, ver verleden) en waar de Retro, Indie, en family games zich plaatsvinden. Juist dat gezicht wilde ik ook eens laten zien. Zoals je op sommige foto’s kan zien is het weliswaar druk (deze foto’s zijn van een algemene dag, dus niet de rustigere besloten dag), maar verre van ‘te’ druk en zie je dat het er vooral wat lichter en meer ontspannen is. Geen noemenswaardige rijen, geen rennende pubers die heel snel van game A naar B proberen te komen, en dat met wat retro-muzikanten in de achtergrond. Het resultaat: Veel lachende gezichten van alle leeftijden, en een heel ontspannen sfeertje. Omdat er velen met mij met oude systemen zijn opgegroeid (Amiga’s, Commodores, oude Dos meuk) hou ik het verder enkel bij wat plaatjes, wie weet vindt iemand hier nog zo’n “Oh ja DIE game!” gevoel! Laat het vooral horen!

Deze oude Simsons game (a la Double Dragon) is een persoonlijk voormalig favorietje

Een ander onderdeel is de Family & Friends area, waar de techniek tot een minimum beperkt blijft, en de focus vooral ligt op wat fysieke spelletjes. Zo kan je human-foosball spelen, of zo’n renbaan afgaan met een elastiek om je buik alvorens je ergens richting het einde vlot teruggetrokken wordt. Wederom vallen korte rijen en grote glimlachen regelmatig op. Ook bordgames spelen uiteraard een grote rol, en zelfs Fender is in die hal aanwezig voor de mensen die een stukje gitaar willen spelen.

Net als vorig jaar was deze relatief rustige hal een heerlijk moment van de dag om even aan de gekheid te ontkomen. Nu zal ik onze kleine (van nog geen 2,5) vermoedelijk nog een jaartje of twee niet meenemen naar Gamescom, daar is het net even te wild voor hier en daar, maar hopelijk hoef ik niet heel lang meer te wachten want ook voor jonger publiek is er echt genoeg te doen. En uiteraard het feit dat ik hem dan de games kan aanleren waar ik zelf mee ben opgegroeid, toch een heel cruciaal stukje opvoeding 😉

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments