Bij games hoort ‘gamer gear’ dus de aanwezigheid van ROCCAT (jawel, all caps..) op Europa’s grootste Games-fest is dan best vanzelfsprekend. Met veelal jonge gamers als fans (of ROCCATEERS ofzo als ze dat op social media noemen) voldoet hun booth dan jaarlijks ook aan de verwachtingen: Een hoop herrie in de zin van een podium met gekke acties en een DJ, en uiteraard een reeks game-systemen waarop mensen de nieuwe hardware van het Hamburgse bedrijf eens zelf kan ervaren. Mocht je dat nog niet hebben gedaan, ze maken echt hele mooie hardware en mijn lieve dame is bijvoorbeeld niet van haar ROCCAT setje weg te slaan (lenen mag soms, als je het lief vraagt, maar niet aan haar instellingen zitten of anders….).
Maar tot onze grote verrassing hadden onze oosterburen ook gewoon aan de oudere gamers (of luie gamers?) gedacht en een aantal comfortabele banken neergezet. Ik voelde mij bijna thuis. Bij nader inzicht realiseerde ik mij dat het rekening houden met oude gamers vermoedelijk niet aan de basis stond van de bankjes; hun couch-gaming-toetsenbord, de ‘Sova’, kan je natuurlijk lastig staand testen. Samen met Yorick / ProAce en mijn eigen lieftallige ROCCAT-fan hebben wij in alle rust achter de schermen deze Sova aan de tand kunnen voelen. Het concept maakt indruk, maar het zal nog enkele maanden wachten zijn alvorens het product in de winkel ligt en een echte beoordeling mogelijk is. Maar goed nieuws! Ik mocht er ook alvast even aan zitten! Werd er spontaan vrolijk van als ik die foto zo zie.

De voornaamste reden dat ik dit bedrijf specifiek (opnieuw) nog even uitlicht is echter het andere nieuwe product: De Nyth. In de Computex reeks heeft deze al wat aandacht gekregen. Deze is inmiddels officieel uitgebracht en ook van mijn kant zal hier binnenkort een review van verschijnen. Hierbij kan ik echter wel wat hulp gebruiken, want ik ben erg benieuwd of en hoe mensen deze muis zullen toepassen. Het bijzondere aan de Nyth is namelijk dat de knoppen aan de zijkant te vervangen zijn, en met het meegeleverde setje knoppen in verschillende soorten en maten kan je het duimgebied naar wens indelen. 12 kleine knoppen? Prima. Liever enkel 2 grote en de andere opties afdekken? Ook geen punt. Het idee is dat je jouw muis geheel naar wens aan kan passen, of je nu CS:GO speelt of een MMO, of beide door elkaar heen.


Welnu, de vraag: Wat vinden jullie van dit concept? “Yes! Flexibiliteit en mijn muis helemaal naar wens instellen!” of “Knoppen aan de zijkant, wat moet ik daarmee?” (Of iets er tussen in, ik laat het vrij!)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments