GeForce GTX 1630-kaart van Colorful verschenen


Een eerste custom model van de GeForce GTX 1630 is officieel verschenen. Het gaat om de GTX 1630 van Colorful, een eenvoudige versie met een heatsink en rood/zwart kleurenschema. Deze grafische kaart zal een van NVIDIA’s low-end modellen zijn, en is de eerste GTX-kaart sinds de RTX 30-serie aangekondigd is.

Qua specificaties zal de GeForce GTX 1630 gaan beschikken over 512 CUDA-cores, 4GB GDDR6 geheugen met een snelheid van 12Gbps en een vermogen van 75W. Dit kleine vermogen betekend ook dat de kaart geen aparte voedingsadapter nodig zal hebben, een PCIe-slot kan die 75W namelijk al leveren. Ter vergelijking heeft de bestaande GTX 1650 met 896 stuks bijna het dubbele aantal CUDA-cores, maar met zo’n 1.6GHz een stuk lagere kloksnelheid dan de 1800MHz van de nieuwe GTX 1630.

Waarschijnlijk kondigt NVIDIA de nieuwe GTX 1630 morgen aan, we houden je op de hoogte.Bronnen: Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.