GeForce RTX 3060 Ti verschijnt in webshop


Online zijn via meerdere bronnen RTX 3060 Ti’s gespot. Onder andere in een webshop en via Gigabyte zijn er modellen verschenen van deze nog niet aangekondigde videokaart.

Bekend is dat de RTX 3060 Ti beschikt over 4864 CUDA-cores en 8GB GDDR6-geheugen met een maximale bandbreedte van 448GB/s. Het vermogen zal ergens tussen de 180 en 200 watt liggen. Met deze specificaties zal de kaart voornamelijk geschikt zijn voor 1080P-gaming met ray-tracing ingeschakeld. Een eerste model van deze videokaart is van Gigabyte gelekt, en betreft de RTX 3060 Ti Eagle OC.


Op de website Silicon Valley, een webshop uit Saudi Arabië, is een zogenaamde RTX 3060 Ti tijdelijk te koop aangeboden. Echter klopte de afbeelding van de videokaart niet gezien er 3 fans gebruikt worden, en dit niet zal passen op de relatief korte PCB van de RTX 3060 Ti. Ook was de prijs met omgerekend €800 niet in lijn met de verwachtingen, helemaal omdat dit duurder is dan de RTX 3070. Verder claimde de webshop dat ze voorraad zouden hebben, al is dat nu wel betwijfelbaar gezien de pagina offline is gehaald.


Verwacht wordt dat de videokaart rond de $400 gaat kosten, en 2 december geïntroduceerd gaat worden door NVIDIA.Bronnen: Harukaze5719, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.