GeIL brengt eerste DDR5-modules uit met ingebouwde RGB-fans


GeIL heeft bijzondere nieuwe DDR5-modules uitgebracht, namelijk met geïntegreerde RGB-fans. RGB-verlichting is ondertussen niks nieuws, maar ventilatoren op een geheugenmodule is toch wel iets wat we niet vaak langs zien komen. GeIL stelt de modules vanaf volgende maand verkrijgbaar met nog onbekende prijzen.

Begin persbericht van GeIL

GeIL is verheugd de introductie aan te kondigen van zijn EVO V DDR5 RGB Hardcore Gaming Memory-kits met hoogfrequente modules variërend van 4800MHz tot 6600MHz en beschikbaar in grote kitcapaciteiten van 32GB tot 64GB. Het unieke ontwerp van de warmteverspreider is voorzien van actieve koeling en fascinerende RGB-lichteffecten en is verkrijgbaar in de kleuren titaangrijs of gletsjerwit.

Het GeIL EVO V DDR5 RGB Hardcore Gaming-geheugen biedt ongeëvenaarde geheugenprestaties en stabiliteit om te voldoen aan de intensieve vraag van hardcore gamers en overklokkers op de nieuwste platforms van Intel. GeIL heeft een baanbrekende koeloplossing gemaakt voor EVO V-modules die een verbluffende RGB-lichtbalk en twee micro-koelventilatoren integreert in een enkel gegoten aluminium hitteschild. Het belangrijkste is dat de fysieke hoogte van de warmteverspreider het mogelijk maakt om compatibel te zijn met de meeste CPU-koelers op de markt zonder enige mechanische interferentie. De warmteverspreider wordt geleverd in twee kleuren, titaniumgrijs en gletsjerwit, perfect passend bij de meest populaire kleurthema’s van high-end moederborden en desktop-pc-componenten. Twee koelventilatoren bevinden zich in de rechter- en linkerbovenhoek van het hitteschild en zorgen voor extra luchtstroom om de modules in een ideaal thermisch bereik te laten werken. Het koelhitteschild met dubbele ventilator kan ongeveer 45% meer thermische dissipatie bieden dan traditioneel.

De uitzonderlijke architectuur van het DDR5-geheugen is gebaseerd op vergrendelde/ontgrendelde PMIC (Power Management Integrated Circuit), die drempelbescherming, gesynchroniseerde spanningsbewaking, slimme spanningsregeling en energiebeheer kan bieden om een ​​uitgebreidere spanningsregeling te bereiken onder normale en overgeklokte omstandigheden . Bovendien maakt de on-chip ECC-functie actieve foutcorrectie mogelijk om de gegevensintegriteit te verbeteren en de geheugenprestaties en stabiliteit te verbeteren. De GeIL EVO V ondersteunt de nieuwste Intel® XMP 3.0-profielen voor precisie en stabiliteit tot automatisch overklokken, waardoor gebruikers meer toegankelijke toegang krijgen om en het aanpassen van de geheugenprestaties. Elke module maakt gebruik van strikt gesorteerde IC’s en geheugenchips om een ​​uitstekende signaalintegriteit en betrouwbaarheid van de systeemprestaties te bieden.

Ondersteund door de beperkte levenslange garantie, zal het GeIL EVO V DDR5 RGB Hardcore Gaming-geheugen in juli beschikbaar zijn in grote retailers wereldwijd met snelheden van 4800MHz tot 6600MHz bij 1,10 tot 1,35V en capaciteiten van 32GB tot 64GB.Bronnen: GeIL

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.