Gelekt: Asus ROG 5 smartphone


Verschillende afbeeldingen van de volgende Asus ROG telefoon zijn op het internet verschenen. De opvolger van de ROG Phone 3 zal hoogstwaarschijnlijk de ROG Phone 5 zijn, al is dit nog niet bevestigd. De ROG Phone 4 wordt waarschijnlijk overgeslagen omdat het getal 4 als ongeluksgetal wordt gezien in landen als China en Taiwan.

De afbeeldingen zijn opgedoken op de website van de Chinese certificeringsinstantie TENAA. Op de afbeeldingen is de smartphone te zien vanuit vier verschillende hoeken. Op de achterkant staat het getal 5, wat in alle waarschijnlijkheid de naam ROG Phone 5 bevestigd.


Verder aan de achterzijde van het toestel zien we een dot-matrix (puntmatrix) scherm, gelijkaardig aan de Lightning Armor case voor de ROG Phone 3. Op de gelekte afbeeldingen zien we het Asus ROG logo, echter wordt verwacht dat het aanpasbaar is. Verder lijkt het toestel gebruik te maken van dezelfde camera’s, speakers en lokalisering van de poorten als bij zijn voorganger, de ROG Phone 3. Volgens de certificering beschikt het toestel tevens over een 6.78″ OLED-scherm, een accucapaciteit van 5960 mAh (2 * 3000 mAh), Android 11, dual-sim 5G en bedragen de afmetingen 172.8 bij 77.2 bij 10.3 millimeter.

Op de achterkant van het toestel zien we tevens de vermelding “Tencent Games”. Asus heeft een het verleden al vaker smartphones van ROG in samenwerking met Tencent Games aangeboden, dus het is waarschijnlijk dat het hier om de Tencent Games versie van het toestel gaat. Het Tencent Games model omvat typisch enkele wijzigingen in enkele interne hardware componenten om kosten te drukken, echter zou het algemene ontwerp van het toestel gelijk moeten zijn aan dat van de internationale versie.

Eerdere gelekte benchmarks doen tevens vermoeden dat de ROG Phone 5 beschikt over een 144Hz scherm en een Qualcomm Snapdragon 888 processor, het top-model van de processorfabrikant. Daarnaast zal het toestel beschikken over 65W (bedraad) snelladen.Bronnen: TENAA, @_the_tech_guy (Twitter)

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.