Gerucht: 11de generatie Intel Core bevat zowel Rocket Lake-S als Comet Lake-S


Een recent gelekte lijst met SKU’s toont aan dat de komende 11de generatie Intel Core processoren niet enkel gebaseerd zullen zijn op de nieuwe Rocket Lake architectuur. Huidige generatie Comet Lake processoren zullen ook onderdeel uitmaken van de productlijn.

De Rocket Lake-S processoren zullen gebruik maken van de Cypress Cove architectuur, welke zorgt voor onder andere 20 PCIe-lanes rechtstreeks bereikbaar vanuit de CPU en een iGPU op basis van de Xe-architectuur. De informatie geeft weer dat de Core i5, i7 en i9 hiervan gebruik zullen maken.
Celeron, Pentium en Core i3 processoren daarentegen zullen gebruik maken van de Comet Lake-S architectuur. Deze zullen geüpdate zijn ten opzichte van de 10de generatie Intel processoren, en zullen met 200 tot 300 MHz betere prestaties leveren dan voorheen.

Tevens claimt Wccftech reeds te weten wanneer de chips onthuld zullen worden. De onthulling zal plaats vinden tijdens de CES 2021 in januari. In maart zullen de processoren in de rekken liggen. Zoals eerder aangegeven zullen de eerste 500-serie moederborden vanaf 11 januari 2021 beschikbaar zijn.Bronnen: Wccftech, Wccftech, Harukaze5719 (via Twitter), Jiandao

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.