Gerucht: AMD werkt aan Radeon RX 6500 XT en RX 6400


Op Twitter zijn geruchten verschenen van een tweetal mogelijke toevoegingen aan AMD’s Radeon RX line-up, namelijk de RX 6500 XT en de RX 6400. Deze informatie is gedeeld door een bekende ‘leaker’, die meerdere AMD-producten voor de lancering al heeft weten te onthullen. Deze nieuwe grafische kaarten zullen naast de bestaande RX 6600 6700, 6800 en 6900 verkrijgbaar komen, en zullen waarschijnlijk als de minder krachtige maar meer betaalbare kaarten op de markt komen.

Verder wordt er in de tweet gesproken over 4GB GDDR6-geheugen, wat volgens Videocardz.com voor zowel de RX 6500 XT als de RX 6400 zal gelden. Het grote verschil tussen de modellen is het aantal CUDA-cores namelijk 1024 voor de RX 6500 XT tegenover 768 voor de RX 6400. Het grote voordeel van de RX 6400 is zijn stroomverbruik, omdat deze volgens recente geruchten slechts 75W zal gebruiken heeft deze geen aparte voedingsaansluiting nodig.

Voor nu heeft AMD nog niks gezegd over opvolgers van de bestaande Radeon RX grafische kaarten, dus is het afwachten tot er meer details verschijnen. Het zou niet gek zijn als dit pas in het komende jaar is.Bronnen: KOMACHI_ENSAKA, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.