Gerucht: Drie nieuwe modellen 12e generatie Intel-CPU’s verschenen


Op een Chinees forum zijn mogelijk gegevens van Intels 12e generatie Alder Lake-S processors verschenen. Omdat Intel zelf nog weinig bekend heeft gemaakt gaat het hier wel om een gerucht.

De verschenen modellen betreffen de i9-12900K, de i7-12700K en de i5-12600. De krachtigste i9 heeft 8 cores en vermoedelijk 24 threads aan boord, de i7 8 cores en 20 threads en de i5 6 cores en 16 threads. Daarbij hebben deze CPU’s ook speciale E- en P-cores. Waar de E-cores gericht zijn op energiezuinig en efficiënt functioneren, staan de P-cores voor hoge performance taken.

Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie in de tweede helft van dit jaar uit zal brengen. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.

Voor nu is het wachten op meer geruchten, en anders tot Intel meer officieel bekend gaat maken.Bronnen: Davideneco25320

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments