Gerucht: Samsung werkt aan MiniLED gamingmonitor


Samsung lijkt achter de schermen te werken aan hun volgende monitor uit de Odyssey reeks. De Odyssey reeks is de gaming-serie van het merk. Samsung vroeg afgelopen week een handelsmerk aan voor de Samsung Odyssey. Uit deze gegevens blijkt het te gaan om een curved gamingmonitor welke gebruikt zal maken van MiniLED-technologie.


Samsung Odyssey G9

Met de Samsung Odyssey Neo lijkt Samsung de opvolger van de Odyssey G9 klaar te hebben. De Odyssey Neo neemt de Neo-benaming over van de MiniLED televisies van het merk. Uit de handelsmerkaanvraag wordt echter gemeld dat het over een monitor gaat, en niet om een televisie uit de Neo-reeks. De aanvraag werd namelijk gecategoriseerd in Class 9, welke “led-displays; gaming monitors; computer monitors” omschrijft. Het bijzondere aan de MiniLED-technologie is dat deze circa 40 keer compacter zijn dan een regulier LED-lampje, waardoor de backlight in staat is om veel nauwkeuriger de verlichten.

Meer details van de Samsung Odyssey Neo gaming monitor zijn tot op heden niet bekend. De aankondiging kunnen we hoogstwaarschijnlijk in het begin van de zomer verwachten.Bronnen: LetsGoDigital, EUIPO

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.