GIGABYTE bevestigd komst GeForce RTX 4070 Ti


GIGABYTE heeft recent een zevental custom modellen aangekondigd van een nog niet gelanceerde grafische kaart, namelijk de GeForce RTX 4070 Ti van NVIDIA. Deze grafische kaart werd eerst als RTX 4080 12GB geïntroduceerd, maar werd kort daarna door NVIDIA ge-‘de-launched’. Het gevolg daarvan is dat de kaart nu een paar weken alsnog wordt uitgebracht maar dan onder een andere naam.

De zeven modellen die GIGABYTE lanceert zijn de Eagle, Eagle OC, Aero, Aero OC, Gaming OC, Aorus Elite en Aorus Master.

De RTX 4070 Ti gaat beschikken over 7680 CUDA cores, een boost kloksnelheid tot 2.6GHz, 12GB GDDR6X-geheugen en een maximaal vermogen van 285W. De kaart zal vanaf 5 januari verkrijgbaar zijn. Of de varianten van GIGABYTE dan ook al te koop zullen zijn is nog niet bekend.Bronnen: harukaze5719

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.