Gigabyte breidt Brix S-mini PC’s uit met Ryzen 4000U


Recent heeft Gigabyte een aantal nieuwe modellen van de Brix Mini-pc’s aangekondigd. Deze nieuwe modellen zullen beschikken over AMD’s nieuwste Ryzen 4000U-processors.

Zo zullen er drie modellen beschikbaar komen, een met de Ryzen 3 3400U, een met de Ryzen 5 4500U en als laatste een met de Ryzen 7 4700U. Qua formaat zijn deze pc’s relatief klein, en meten deze slechts 47x112x112mm, waarmee ze achter een monitor geplaatst kunnen worden.

Qua aansluitingen is er beschikking over HDMI 2.0a, mini-displayport, 2,5Gb-ethernet en een aantal USB-aansluitingen. Verder zijn er twee DDR4 SO-DIMM-sloten beschikbaar en kan er naast een 2,5″ schijf ook een M.2-opslagmedium geplaatst worden. Daarbij is er ook nog beschikking over Wifi 6 en Bluetooth 5.1.


Hoeveel Gigabyte gaat vragen en vanaf wanneer deze Mini-PC’s verkrijgbaar zijn is nog niet bekend gemaakt. Deze details zullen later volgen.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.