Gigabyte brengt AMD Expo-ondersteuning naar Z690- en B660-moederborden


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

Gigabyte heeft aangekondigd dat alle Z690, B660 en volgende moederborden EXPO™-geheugen zullen ondersteunen. Gebruikers kunnen met gemak genieten van prestatieverbetering op Gigabyte-moederborden van alle platforms met AMD EXPO™- of Intel® XMP-ondersteunde geheugens.

AMD heeft onlangs de nieuwe EXPO-technologie voor DDR5-geheugen aangekondigd op het nieuwste AM5-platform, waarmee DDR5-geheugen eenvoudig kan worden versneld met ingebouwde overklokprofielen voor prestatieverbetering, net als XMP-technologie. Samen met deze nieuwe technologie geven alle grote merken geheugenmodules dienovereenkomstig EXPO-geheugens vrij. Gigabyte leidt om zowel AMD EXPO als Intel® XMP DDR5-ondersteuning te bieden op AM5-moederborden, en het innovatieve ontwerp voort te zetten naar het Intel®-platform, waarmee gebruikers hun DDR5-geheugen op Z690, B660 en volgende moederborden kunnen versnellen door simpelweg XMP en EXPO in de BIOS-instelling voor de prestatieverbetering.

Het nieuwste BIOS met XMP- en EXPO-ondersteuning van Gigabyte Z690, B660 en de volgende moederborden zal binnenkort worden uitgebracht op de officiële website van Gigabyte.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.