GIGABYTE brengt AMD Radeon RX 7600 grafische kaart op de markt


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE heeft de gloednieuwe AMD Radeon RX 7600 grafische kaart gelanceerd, aangedreven door de krachtige AMD RDNA 3-architectuur. De GIGABYTE Radeon RX 7600 GAMING OC 8G grafische kaart is voorzien van het geavanceerde WINDFORCE-koelsysteem van GIGABYTE, dat ongekende prestaties, indrukwekkende visuele effecten en efficiëntie biedt voor de ultieme gaming- en streamingervaring in 1080p.

Het speciaal ontworpen WINDFORCE-koelsysteem van GIGABYTE is een droom die uitkomt voor gamers. Het beschikt over drie unieke ventilatoren met bladen die afwisselend draaien, koperen warmtepijpen die direct in contact staan met de GPU, actieve ventilatoren in 3D en schermkoeling die samen zorgen voor efficiënte warmteafvoer. Met de Alternate Spinning-technologie draait de centrale ventilator in de tegenovergestelde richting van de zijventilatoren, waardoor de luchtstroom in dezelfde richting wordt gestuurd en de druk wordt verdubbeld, terwijl turbulentie wordt verminderd. Dit zorgt ervoor dat de warmte effectief wordt afgevoerd van zowel de bovenkant als de onderkant van de grafische kaart, wat leidt tot verbeterde algehele koelprestaties.

De WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafietnano-smeermiddel, waardoor de levensduur van de ventilator wel 2,1 keer langer kan zijn dan normaal, terwijl ze tegelijkertijd fluisterstil werken. De beschermende achterplaat versterkt niet alleen de structuur van de grafische kaart, maar voorkomt ook dat het PCB buigt of beschadigd raakt. Met zijn stoere gaming-ontwerp en LED-verlichting aan de zijkant, die je kunt aanpassen met speciale software, is deze grafische kaart een echte blikvanger in elke gaming-setup.

De uitstekende prestaties van de grafische kaart zijn te danken aan het krachtige ontwerp en het gebruik van ULTRA DURABLE-gecertificeerde onderdelen. De ULTRA DURABLE-componenten, waaronder solide condensatoren, metalen spoelen en MOSFETs met een lage weerstand, zorgen niet alleen voor fantastische rekenkracht, maar ook voor een langere levensduur. Zo kun je je volledig onderdompelen in 1080p gaming en genieten van levendige virtuele werelden zonder zorgen over prestatieverlies of betrouwbaarheid.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.