Gigabyte brengt Aorus 17X laptop uit met Intel i9 HX-processor


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

Gigabyte lanceerde het nieuwe vlaggenschipmodel, de Aorus 17X met de 12e generatie Intel® Core™ i9 HX-serie processor met baanbrekende prestaties. De Intel Core HX-serie maakt gebruik van een nieuwe prestatiehybride technologie die de multi-core architectuur van high-performance laptops herdefinieert. Het is gebouwd met de nieuwe Intel® 7-procestechnologie om revolutionaire prestaties te bieden. De boostklok is tot 5,0 GHz, de prestaties zijn aanzienlijk toegenomen en hij heeft uitstekende resultaten behaald in zware computertests. Aorus 17X ondersteunt de nieuwste DDR5-4800, waarbij de leessnelheid aanzienlijk is verhoogd ten opzichte van de vorige generatie DDR4-3200. Geniet van stabiele output tijdens multitasking of felle gamegevechten.

De Aorus 17X is uitgerust met de hoogste specificatie NVIDIA® GeForce RTX™ 30-serie grafische kaart, introduceert MUX-switch-technologie voor het wisselen van grafische kaarten, waardoor spelers kunnen kiezen voor Optimus slimme energiebesparing of overschakelen naar discrete GPU-uitvoermodus om extra prestaties te verbeteren. Profiteert van de beste koeltechnologie, exclusief op de markt. De volledig koperen koeltechnologie van WINDFORCE Infinity heeft 2 ventilatoren met 84 bladen, 6 heatpipes en meerdere koelvinnen die de door de CPU en GPU geproduceerde warmte efficiënt kunnen afvoeren, waardoor de laptop koel blijft en hoge prestaties worden behouden tijdens de werkbelasting.

Anders dan algemene laptopschermen, is de 2022 Aorus de eerste Gigabyte-gaminglaptop die technologie van het gebogen type introduceert op de PCB van het scherm, waardoor de schermbreedte van de onderrand met 30% wordt verminderd, waardoor de algehele scherm-tot-lichaamverhouding 90% bereikt , het realiseren van ’s werelds eerste vierzijdige gaming-laptop met superdunne bezel, waardoor de visuele uitbreidbaarheid en game-immersie worden verbeterd.

Met de ultrahoge verversingssnelheid van 360 Hz zal het scherm nooit scheuren of wazig worden, aangezien de extreem snelle reactietijd van 3 milliseconden de spelers ongeëvenaarde voordelen op het slagveld geeft. Met het gebruik van het gebogen paneel heeft de Aorus 17X een groot 17-inch scherm maar in een bijna 15-inch chassis. De slanke behuizing van de Aorus 17X vergroot de draagbaarheid aanzienlijk. De ultrahoge scherm-tot-lichaamverhouding geeft deze dunne laptop een 17-inch scherm, dat ver boven zijn gewichtsklasse uitsteekt. Schuif de laptop moeiteloos in je rugzak en dompel je onder in een uitgebreide e-sport game-ervaring, altijd en overal.

Wat betreft Wi-Fi-connectiviteit, is de Aorus 17X uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6E, die zich op de nieuwe 6GHz-band uitbreidt met een speciaal spectrum, waardoor de latentie die wordt veroorzaakt door overvolle verbindingen aanzienlijk wordt verminderd en meer transmissies met een hogere snelheid mogelijk zijn.

De Aorus 17X is voorzien van een toetsenbord met weinig bewegingsvrijheid en extreem directe responstijden, waardoor gebruikers elke toets sneller kunnen raken dan hun tegenstanders, wat ongetwijfeld een ongeëvenaard voordeel oplevert in de snelheidsgestuurde gamewereld. Ook inbegrepen zijn anti-ghosting N-Key Rollover voor alle regio’s, evenals macrofuncties per toets waarmee spelers de consistentie in hun APM met precisie kunnen behouden.
Bovendien is het toetsenbord uitgerust met RGB Fusion-technologie en gebruikt het de gloednieuwe interface van het Gigabyte Control Center, waardoor spelers hun unieke kleuren kunnen definiëren en hun kenmerken moeiteloos kunnen presenteren. Met een toetsaanslaglevensduur van maximaal 10 miljoen keer drukken en uitstekende tactiele feedback van de toetsen, biedt dit product een opvallende tactiele ervaring.

Met DTS Sound Unbound, een geavanceerde functie voor ruimtelijk geluidseffect, wordt het geluid in alle richtingen van de spelers weergegeven en realistisch hersteld, zodat elk geritsel van de vijanden opgemerkt kan worden voordat je ze lokaliseert. Gecombineerd met een scherm met hoge verversingssnelheid tot 360 Hz, ben je je vijanden altijd een stap voor en domineert je de kaarten van games. Aorus 17X biedt niet alleen uitstekende prestaties, maar wordt ook geleverd met de beste uitrusting, die je bij elke onderneming naar het pad van de overwinning leidt.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.