Gigabyte brengt Aorus Gen4 NVMe-SSD’s uit


Nieuwe modellen van Gigabyte Aorus-SSD’s zijn recent verschenen. Het zou gaan om NVMe-SSD’s met een M.2 2280-form factor en op basis van 3D TLC NAND, welke daarbij voorzien is van een metalen heatsink. Waar de 2TB-versie beschikt over lees- en schrijfsnelheden van 7000MB/s en 6850MB/s, doet de 1TB het met 7000MB/s en 5500MB/s. Daarbij bieden de SSD’s een levensduur tot 1400TBW (2TB) en 700TBW (1TB) en krijgen ze een garantie mee van 5 jaar.

De SSD’s komen verkrijgbaar als 1TB en 2TB, en kosten momenteel maar liefst $299 en $599 bij Ple. Of dit de definitieve prijs is of een foutje moet nog blijken. In ieder geval zijn de SSD’s te bestellen.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.