GIGABYTE brengt eerste PCIe 5.0-SSD uit met snelheden tot 10GB/s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE kondigt vandaag de nieuwste AORUS Gen5 10000 SSD aan met een leessnelheid van 10 GB/s. Verbeterd door de nieuwe generatie PCIe® 5.0-controller met ultrasnelle 3D-TLC NAND Flash, biedt AORUS Gen5 10000 SSD verbeterde prestaties van meer dan 55% ten opzichte van PCIe® 4.0 SSD’s en wordt geleverd in varianten met een capaciteit van 1 TB tot 4 TB met behulp van een M.2 2280 interface voor een eenvoudige installatie en uitstekende mogelijkheden. Bovendien bieden de afzonderlijke SSD en koellichaam meer flexibiliteit in systeemopbouw en thermische opties voor gebruikers. De exclusieve SSD Tool Box-applicatie van GIGABYTE biedt gebruikers de realtime status van SSD om de prestaties, warmte, stabiliteit en capaciteit te benutten.

AORUS Gen5 10000 SSD rust de nieuwste Phison PS5026-E26 8-kanaals controller uit, waardoor gebruikers de ultieme controle hebben over de willekeurige leessnelheid. Samen met een meer dan 200-laags stackstructuur, maximale 2400MT/s bandbreedte 3D-TLC NAND Flash en LPDDR4-cache-ontwerp, ontketent de AORUS Gen5 10000 SSD het volledige potentieel van PCIe® 5.0-prestaties met een ultrasnelle toegangssnelheid van 10 GB/s, dat is een stijging van 40% ten opzichte van de laatste generatie. Verbeterd door de multi-core architectuur PS5026-E26-controller, verbetert de AORUS Gen5 10000 SSD niet alleen AI-multitasking-operaties, maar tilt het makers van inhoud, gamers en gebruikers die verlangen naar extreme prestaties naar een hoger niveau.

Tegelijkertijd blijft het GIGABYTE R&D-team de volgende generatie NAND Flash en componenten verifiëren, wat de prestaties en toegangssnelheid verder kan verhogen tot meer dan 12 GB/s. Dit bereidt GIGABYTE voor om de eerste op de markt te zijn en biedt gebruikers de premium prestaties van PCIe® 5.0 SSD met de onderscheidende kracht van GIGABYTE-engineering.

Normaal gesproken genereren high-speed SSD’s enorme hoeveelheden warmte tijdens gebruik op volle snelheid, en thermische beperking wordt geactiveerd als bescherming om gegevensverlies en slijtage van de geheugenchips en controllers te voorkomen, maar het vertraagt ​​de overdrachtssnelheid en prestaties. Omdat veel van de nieuwe generatie moederborden al een ingebouwde M.2 koellichaam bevatten, is de AORUS Gen5 10000 SSD speciaal ontworpen om een ​​gemakkelijk verwijderbare, volledig bedekte koperen koellichaam te hebben. Gebruikers kunnen flexibel kiezen om het ingebouwde koellichaam op hun moederborden of het bijgevoegde koellichaam met AORUS Gen5 10000 SSD te gebruiken, afhankelijk van hun behoeften.

De AORUS Gen5 10000 SSD heeft een NVMe M.2-interfaceontwerp. Om de baanbrekende prestaties van 10 GB/s leessnelheid vrij te geven, worden PCIe® 5.0-ondersteunde moederborden, GIGABYTE-moederborden van de nieuwe generatie, Z690 en hoger, ten zeerste aanbevolen om te profiteren van deze nieuwe technologie. Verbeterd door R&D’s professionele aanpassing, uitgebreide verificatie- en bewakingssoftware, zijn GIGABYTE-moederborden met meer stabiliteit en geoptimaliseerde prestaties absoluut de beste keuze voor gebruikers.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.