GIGABYTE brengt het Mini-ITX AORUS Z690I Ultra Plus-moederbord uit


GIGABYTE heeft het AORUS Z690I Ultra Plus-moederbord aangekondigd. Dit Mini-ITX bord beschikt over de Z690-chipset van Intel en komt met twee DDR4 of DDR5 slots. Hoewel GIGABYTE aangeeft het moederbord vanaf vandaag te gaan leveren zijn er helaas nog geen prijzen bekend.

Begin persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE heeft recent het Z690I AORUS ULTRA PLUS gaming-moederbord aangekondigd met Double Connect Technology (DCT). Dit moederbord wordt gelanceerd in twee SKU’s van DDR4 en DDR5, en verbazen gebruikers met alle functies van 10+1+2 fasen digitaal vermogen VRM-ontwerp dat elke fase tot 105 ampère kan vasthouden dankzij het Smart Power Stage-ontwerp, verbeterd thermisch ontwerp, Intel ® Killer Wi-Fi AX1690 Wi-Fi 6E, 2,5 Gbit Ethernet en audio van hoge kwaliteit. Ondertussen biedt GIGABYTE gebruikers ook een voordelige optie van Z690I AORUS ULTRA LITE met PCIe 3.0 en Wi-Fi 6 ondersteund.

Z690I AORUS ULTRA PLUS bouwt Intel® Killer Wi-Fi AX1690 Wi-Fi 6E-controller met DCT (Double Connect-technologie), die meerdere Wi-Fi-radio’s ondersteunt en divisietaken voor gaming en anderen instelt. In plaats van spectrumcongestie als gevolg van een enkele verbinding, kunnen 2,4 Ghz & 5/6 GHz wifi-banden tegelijkertijd worden aangesloten, waarbij de snellere 6 Ghz-band prioriteit krijgt voor gaming terwijl de 2,4 Ghz-band voor andere taken wordt gebruikt. Het detecteert en prioriteert ook gameverkeer om de latentie van online games te verminderen en zorgt voor een soepelere game- en VR-ervaring. In vergelijking met het 802.11ac 1*1-netwerk, levert Wi-Fi 6E DC een 7 keer hoge doorvoersnelheid. Samen met 2,5 Gb Ethernet biedt de Z690I AORUS ULTRA PLUS de meest complete en flexibele netwerkopties

Om de algehele warmteafvoer te verbeteren, is de Z690I AORUS ULTRA PLUS voorzien van Fins-Array II-technologie, 3e generatie heatpipe thermisch ontwerp voor het beste stroomontwerp en thermisch beheer om de extreme prestaties en geoptimaliseerde overklokmogelijkheden op de nieuwe generatie multi-core K-serie Intel te ontketenen ® Core™-processors. De voedingslaag en grondlaag gebruiken beide 2OZ-koper voor verbeterde warmteafvoer tot 13°C daling onder de hoge snelheidswerking van de CPU om throttling door oververhitting te voorkomen. Naast het thermische hardwareontwerp op VRM, blijven GIGABYTE Z690-moederborden Smart Fan 6-technologie implementeren voor een flexibelere ventilatortoewijzing, eenvoudigere finetuning en geavanceerde handmatige instellingsmodus. Nu kunnen gebruikers de temperatuurinstelling van het spelsysteem verder regelen voor de optimale balans tussen stil, koel en hoge prestaties.

Naast het supersnelle netwerk en het PCB-ontwerp met hoge lagen, gebruikt de Z690I AORUS ULTRA PLUS PCIe® 5.0-ontwerpen van PCB’s, slots en componenten om de prestaties te verbeteren. Versterkt door SMD-geheugen-DIMM’s, metalen bepantsering, afgeschermde geheugenrouting, kunnen gebruikers genieten van eersteklas geheugenoverklokprestaties met meer duurzaamheid en meer stabiliteit op beide DDR4/DDR5-modellen. Vooral op DDR5-modellen beloven de exclusieve DDR5-overklok-, overspannings- en BIOS-instellingen gebruikers om snel en gemakkelijk de overklok- en XMP-prestaties te verbeteren.

Het GIGABYTE Z690I AORUS ULTRA PLUS-moederbord biedt snelle verbindingen van USB 3.2 Gen 2×2 en 3.2 Gen 2. De hifi-audio met DTS:X® Ultra levert de meest meeslepende en overvloedige geluidservaring, of het nu voor gaming of entertainment is. Naast bovenstaande exclusieve ontwerpen, blijven GIGABYTE Z690 AORUS-moederborden de bekende ondersteuning van de digitale LED-verlichting en grafische BIOS-instellingsinterface die belangrijke informatie zoals kloksnelheden, geheugen, opslagapparaten, ventilatorstatusinstellingen en andere belangrijke hardware-informatie in een meer intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier. Ondertussen kunnen gebruikers met Q-Flash-technologie een BIOS-bestand flashen zonder een CPU, RAM, GPU en andere randapparatuur te installeren.

Voor gebruikers die de balans willen tussen budget en functionaliteit, brengt GIGABYTE ook Z690I AORUS ULTRA LITE uit met PCIe 3.0 en Wi-Fi 6 ondersteund. Dit model is ook verkrijgbaar in DDR5 en DDR4, wat een behoorlijk koopje is voor het bouwen van minisystemen.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments