Gigabyte brengt M30-NVMe-SSD uit


Recent heeft Gigabyte een nieuwe NVMe-SSD uitgebracht, namelijk de M30-serie. Deze SSD’s komen verkrijgbaar als 512GB of 1TB en beschikken daarbij over een PCIe 3.0 x4-interface. Voor het koelen van deze SSD gebruikt Gigabyte geen heatsink, maar vertrouwt het merk volledig op de koperen PCB welke de temperatuur tot 15 graden Celcius lager zou moeten brengen dan vergelijkbare SSD’s.

De M30-serie maakt gebruik van 3D TLC-NAND en heeft een M.2 2280-socket, waarmee deze compatibel is met de meeste moederborden. De sequentiële lees- en schrijfsnelheden betreffen respectievelijk 3500MB/s en 3000MB/s voor de 1TB-variant, en 3500MB/s en 2600MB/s voor de 512GB.

Binnenkort komen de Gigabyte M30-SSD’s verkrijgbaar met vijf jaar garantie. Er zijn nog geen adviesprijzen bekend gemaakt.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.