Gigabyte brengt tweetal RX 6400-modellen uit


Na een relatief stille lancering is de Radeon RX 6400 van AMD nu toch echt verkrijgbaar. Deze low-end grafische kaart beschikt niet over specificaties voor een dik gamingsysteem, maar kan best leuk zijn voor gebruik in een eenvoudige build voor een casual spelletje zo nu en dan. Nu is het aan de beurt voor alle fabrikanten om een eigen versie van de RX 6400 uit te brengen, nu is de beurt aan Gigabyte.

AMD’s Radeon RX 6400 beschikt over 4GB GDDR6-geheugen op een 64-bit bus. Het aantal Stream Processors betreft 768 stuks, de kloksnelheid is 2.0GHz met boost tot 2.3GHz en het vermogen is maximaal 53W, wat betekent dat deze geen losse voedingsaansluiting nodig heeft. Verder heeft de kaart 16MB Infinity Cache, en is er standaard een DisplayPort 1.4 en HDMI 2.1 aansluiting aanwezig. Prijzen zullen tussen de €100 en €150 gaan liggen.

Begin persbericht van Gigabyte

Gigabyte heeft de Gigabyte Radeon RX 6400 EAGLE 4G en Radeon RX 6400 D6 Low Profile 4G grafische kaarten aangekondigd, uitgerust met het uitstekende Gigabyte-koelsysteem en ontworpen om geweldige 1080p-gameprestaties te leveren met opmerkelijke efficiëntie. Baan je een weg naar morgen en geniet van levendige virtuele werelden en verheven ervaringen met de kracht van de volgende generatie graphics.

Gebouwd op de krachtige, energiezuinige AMD RDNA™-gamingarchitectuur, beschikken de nieuwe grafische kaarten over AMD Infinity Cache™-geheugentechnologie met hoge bandbreedte en lage latentie en supersnel GDDR6-geheugen. Ze ondersteunen ook Microsoft Windows 11 en Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) en AMD Radeon Super Resolution (RSR) opschalingstechnologieën, AMD Smart Access Memory™-technologie, evenals andere geavanceerde functies die visueel verbluffende, game-ervaringen met een hoge verversingssnelheid.

De Gigabyte Radeon RX 6400 EAGLE 4G grafische kaart is de beste keuze voor gamers die een uniek ontwerp wensen, met behoud van prestaties en duurzaamheid, en de Gigabyte Radeon RX 6400 D6 Low Profile 4G grafische kaart kan eenvoudig in verschillende chassis worden geïnstalleerd.

De Gigabyte Radeon RX 6400 EAGLE 4G grafische kaart biedt het Gigabyte WINDFORCE 2X-koelsysteem, met twee unieke bladventilatoren met afwisselend draaiende, composiet koperen heatpipes, een koperen plaat bevestigd aan de GPU en 3D actieve ventilatoren die samenwerken om een ​​efficiënte warmteafvoer te bieden . De alternatieve technologie voor het draaien van de ventilator optimaliseert de luchtstroom voor een efficiëntere warmteafvoer en hoogwaardige gaming. De ventilatoren maken gebruik van grafeen nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer kan verlengen, wat bijna de levensduur van het dubbele kogellager oplevert en tegelijkertijd een stille werking biedt. Geïnspireerd door sciencefiction, maakt de EAGLE grafische kaart gebruik van mechanische materialen, gekoppeld aan ULTRA DURABLE gecertificeerde componenten en geavanceerde koeltechnologie.

De Gigabyte Radeon RX 6400 D6 Low Profile 4G grafische kaart is een halfhoge grafische kaart met een low-profile beugel, waardoor gamers deze eenvoudig in verschillende chassis kunnen installeren. De grafische kaart is voorzien van het geavanceerde Gigabyte-koelsysteem en ULTRA DURABLE-gecertificeerde componenten.

Gigabyte Radeon RX 6400 grafische kaarten maken gebruik van een meerfasige voeding, waardoor elke MOSFET wordt beschermd tegen oververhitting en taakverdeling en waardoor de MOSFET bij een lagere temperatuur kan werken. De ULTRA DURABLE gecertificeerde smoorspoelen en condensatoren zorgen voor uitstekende prestaties en een langere levensduur van het systeem.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.