GIGABYTE brengt witte RTX 4090 AERO OC uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE lanceert de GeForce RTX 4090 AERO OC 24G grafische kaart aangedreven door de NVIDIA ADA Lovelace-architectuur. De AERO OC grafische kaart is ontworpen voor creators en consumenten die de voorkeur geven aan een zilverwit ontwerp. Om de prestaties van de GeForce RTX 4090 volledig te ontketenen, heeft GIGABYTE de grafische kaart uitgerust met versterkte ontwerpen en verbeterde functies, waardoor creators en consumenten meer van alles krijgen. Bovendien, in tegenstelling tot grafische kaarten voor gaming die de nadruk leggen op een donkerzwart uiterlijk, geniet het eenvoudige zilverwitte ontwerp van AERO OC de voorkeur van veel consumenten.

De GeForce RTX 4090 AERO OC 24G grafische kaart maakt gebruik van het WINDFORCE koelsysteem. Het beschikt over drie unieke bladventilatoren, afwisselend draaien, een grote dampkamer met direct contact met de GPU, composiet koperen heatpipes, 3D actieve ventilatoren en schermkoeling om de warmteafvoer te maximaliseren. De WINDFORCE-ventilatoren maken gebruik van grafeen-nano-smeermiddel, dat de levensduur van de ventilator met 2,1 keer verlengt, bijna de levensduur van de dubbele kogellagertechnologie levert en tegelijkertijd een stille werking biedt. Bovendien biedt het Dual BIOS-ontwerp een stille modus waardoor videomakers in een stillere omgeving kunnen werken. Deze stille modus zorgt voor een lager geluidsniveau zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Momenteel hebben de grafische kaarten voor gaming op de markt die zijn ontworpen voor gamers meestal een zwart uiterlijk. De AERO OC grafische kaart biedt een andere ontwerpstijl, met een zilveren en witte kleur gecombineerd met een geborstelde metalen afwerking die de serie een modieuze en hightech uitstraling geeft. Het logo aan de zijkant van de grafische kaart is ook gemaakt van een speciaal materiaal dat verschillende regenboogpatronen onder verschillende hoeken kan weergeven. Het logo heeft een ingebouwd RGB-verlichtingseffect dat kan worden aangepast via de GIGABYTE CONTROL CENTER-software. De grafische kaart wordt geleverd met een verbeterde metalen achterplaat en een op maat gemaakte anti-doorzakbeugel voor optimale versteviging. Het zilverwitte ontwerp van de beugel zorgt voor een meer geoptimaliseerde versteviging en verbetert de algehele visuele uitstraling. De AERO OC grafische kaart is perfect voor installatie in computerchassis met een lichte kleur en minimalistische stijl.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.