“GIGABYTE BRIX Mini-pc’s worden voorzien van TPM 2.0-ondersteuning voor Windows 11”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

September 2021 – GIGABYTE Technology, een toonaangevende fabrikant van moederborden, grafische kaarten en hardwareoplossingen, heeft aangekondigd dat het BIOS van de BRIX mini-pc-systemen TPM 2.0-vereisten ondersteunt en dat de ondersteunde processors Intel® Core / Pentium / Celeron en AMD Embedded V1000 / Ryzen 4000U. BRIX-systemen zullen dus de verificatie en kwalificatie doorstaan ​​voor het upgraden naar Windows 11.

Windows 11 is het opkomende besturingssysteem van Microsoft® en biedt tientallen opwindende nieuwe functies en ondersteuning voor Android-apps om de productiviteit, systeembeveiliging en spelprestaties effectief te verbeteren. Veel mensen kunnen echter verward zijn met de Windows 11-vereiste van TPM 2.0-ondersteuning en of ze een TPM 2.0-chip aan boord nodig hebben voor een Windows 11-upgrade.

TPM 2.0 hardware/chip is in feite geen vereiste om TPM 2.0-verificatie te doorstaan. GIGABYTE BRIX mini-pc’s staan ​​niet alleen bekend om hun wereldberoemde duurzaamheid, maar spelen ook een leidende rol in productontwerp, vooral als het gaat om de TPM 2.0-ondersteuning in het BIOS. Veel van de nieuwste op GIGABYTE Intel® en AMD gebaseerde BRIX Mini-pc’s voldoen aan de voor Windows 11 vereiste TPM 2.0-verificatie door simpelweg de TPM-gerelateerde functie in het BIOS in te schakelen. Aan de Intel-kant hebben de Intel-chipsets (Core / Pentium / Celeron-processors) een firmware-BIOS-instelling, fTPM genaamd, die moet worden ingeschakeld en waarvoor geen afzonderlijke TPM-module nodig is. Voor AMD-modellen hebben ze wel een vooraf geïnstalleerde TPM 2.0-chip nodig, die op de GIGABYTE BRIX-modellen voor AMD-processors staat. En nogmaals, door naar het BIOS te gaan, kan het worden ingeschakeld. Door deze geavanceerde BIOS-instelling kan de GIGABYTE BRIX mini-pc voldoen aan de TPM 2.0-vereiste van Windows 11 om te voorkomen dat TPM 2.0-ondersteuning een probleem wordt voor gebruikers tijdens hun systeemupgrade.

Ondersteunde modellen (klikbaar):Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.