Gigabyte geeft A320-moederborden ondersteuning voor Ryzen 5000


Gigabyte heeft updates uitgebracht waarmee de oudere A320-moederborden van het merk ondersteuning krijgen voor de nieuwe Ryzen en 5000-series processors van AMD. Oorspronkelijk heeft AMD aangegeven dat deze processors geen officiële ondersteuning zullen krijgen op de 300-serie chipsets. Gigabyte lijkt hiermee middels een BIOS-update de oudere moederborden nieuw leven in te blazen. Voor nu lijken de GA-A320M-H en GA-A320M-S2H de update klaar te hebben staan.

En nu ook Ryzen 5000!

Hoewel dit natuurlijk leuks nieuw is voor wie al beschikking heeft over een A320-moederbord, is het niet een al te goed idee om gelijk up te graden naar een van de krachtigere Ryzen 5000X-modellen, de A320 ondersteunt namelijk geen overclocking; een belangrijke eigenschap van deze processors. Verder heeft de A320-chipset slechts een beperkte stroomcapaciteit, waardoor deze moederborden vooral leuk zijn in combinatie met een niet al te veeleisende Ryzen 3 of 5.Bronnen: WCCFTech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments