Gigabyte GTX 1660 Ti Gaming OC review


De derde GeForce GTX 1660 Ti die ons bereikte was de Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC. Gigabyte stuurde niet hun Aorus topmodel, maar het model er net onder. Niet heel vreemd gezien de luxere GTX 1660 Ti’s best dicht in de buurt van RTX 2060’s zitten. Voor de liefhebbers: binnenkort hebben we een vergelijking tussen een luxe GTX 1660 Ti en een goedkope RTX 2060.

De Gaming OC variant op de GTX 1660 Ti lijkt echter geen gek idee. Een meer bescheiden meerprijs over de goedkoopste alternatieven, maar dan wel met drie fans (die stoppen bij lage belasting) en een mooie backplate. Zie de onderstaande video voor het hele verhaal:


Samenvatting


Een korte samenvatting voor zij die geen video kunnen of willen kijken. Als je verder scrollt vind je ook de specificaties en alle benchmarks op een rijtje.

Even onze herhaling over de De GeForce GTX 1660 Ti als chip. Dit is simpelweg de nieuwe videokaart voor serieuze gamers met een 1080p scherm. Flinke prestatieverbetering over zijn voorganger gemiddeld genomen, en gezien de verbeteringen aan de architectuur zal dat gat op termijn enkel toenemen. De hele 10-serie lijkt hiermee met pensioen te kunnen, super dump deals daargelaten. Voor hogere resoluties pak je liever een upgrade, ondanks dat deze kaart in een flink aantal games toch erg goed mee kan, zelfs op Ultra settings, is het toekomstperspectief voor 1440p gaming niet extreem. Enkel op dat vlak zal de Vega nog enige concurrentie bieden, maar met een oog op het veel en veel hogere verbruik staat er toch druk op AMD om –of- iets nieuws uit te brengen, of in de prijzen te hakken.

Wat de Gigabyte Gaming OC betreft, die doet eveneens wat we zouden verwachten. Goed zichzelf overclocken, keurig koel blijven, en de geluidsproductie goed temmen. Hoewel zowel de ROG als de Gaming X koeler efficienter bleken, en objectief zodoende als beter bestempeld dienen te worden, twijfel ik er toch erg aan in hoeverre je wel meer uit wilt geven aan wat in de basis gewoon een betaalbare videochip dient te zijn. Je hoort dit al niet of nauwelijks, zeker gezien de fans sowieso enkel wat doen tijdens het gamen (en dan heb je een headset op,toch?), en als je nog meer uitgeeft wil je dan stiekem ook niet meer prestaties? Dat maakt de Gaming OC variant wellicht niet de beste, meest spannende variant ooit gemaakt, maar wel het model dat in mijn optiek de meer logische aankoop is:

Interesse? Dit product is onder andere te koop bij:
– Megekko
– CD-ROM-LAND

Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
TechtestersLive op Twitch
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)


SpecificatiesBenchmarks


Benchmarks 1080p
Benchmarks 1440p
Benchmarks 4K
Benchmarks verschillende GTX 1660 Ti kaartenOver Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.