GIGABYTE introduceert 16-inch AORUS-gaminglaptop


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van GIGABYTE

GIGABYTE breidt haar gamingproductenlijn uit met de lancering van de AORUS 16 Gaming Laptop. Hiermee biedt het bedrijf een nieuw alternatief op de markt voor 16-inch gaminglaptops. De laptop is uitgerust met de nieuwste 13e-generatie Intel Core i7-processor en NVIDIA GeForce RTX 40 Series Laptop GPU en heeft een 16-inch 240Hz oogbeschermingsdisplay. Dit zorgt voor zowel efficiëntie als een meeslepende entertainmentervaring.

De AORUS 16 is ontworpen voor zowel gamers als makers en biedt krachtige prestaties en een brede kijk op entertainment en productiemogelijkheden. De laptop beschikt over een 16:10-scherm met TÜV Rheinland-certificering voor laag blauw licht en flikkervrije certificering. Bovendien zorgt het unieke quad-fan Windforce Infinity-koelsysteem exclusief voor vlaggenschipmodellen voor koeling tijdens intense gamingsessies.

De AORUS 16 bevat ook de NVIDIA RTX 4070 met TGP tot 140W en Dynamic Boost-technologie, evenals de gloednieuwe NVIDIA DLSS 3. De quad-fan Windforce Infinity-koeling zorgt voor efficiënte koeling van de krachtige grafische weergave van AAA-titels. De laptop heeft een TDP-systeem dat de warmteafvoer tot 160 watt aankan.

Met de AORUS 16 kan de gebruiker altijd en overal gamen dankzij de draagbare en krachtige galliumnitride-adapter. Deze is lichter en efficiënter dan traditionele adapters en heeft een formaat dat 40% kleiner is. Hierdoor kunnen gamers de laptop makkelijk meenemen. De batterij heeft een capaciteit van 99Wh en is geschikt voor gebruik tijdens vluchten.

De AORUS 16 beschikt over 8 I/O-poorten, waaronder RJ45, HDMI en DC-in, die zich allemaal aan de achterkant bevinden. Dit zorgt voor meer ruimte voor de muisbeweging van de gamer. De Thunderbolt 4-poorten aan de achterkant ondersteunen ook stroomvoorziening, waardoor de laptop ook in noodgevallen buitenshuis kan worden opgeladen.

Kortom, de AORUS 16 biedt gamers en makers krachtige prestaties en een meeslepende entertainmentervaring in een draagbaar pakket.Bronnen: GIGABYTE

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.