Gigabyte introduceert AORUS Waterforce X waterkoelers


GIGABYTE heeft recent de nieuwe AIO-vloeistofkoeler AORUS WATERFORCE X-SERIE aangekondigd. Als opvolger van de AORUS LIQUID COOLER, levert de AORUS WATERFORCE X SERIES 3 radiatorafmetingen van 240/280/360 mm voor een robuuste ondersteuning van de krachtige multicore-CPU’s op Intel- en AMD-platforms. De buisdiameter van 7,8 mm verbetert de doorstroming met 37% ten opzichte van de vorige generatie en is ontworpen met een keramische aspomp om de duurzaamheid en warmteafvoer te optimaliseren. De ventilatorconstructie met Graphene Nano-smeermiddel vermindert ook de mate van slijtage van de lagers door zijn lage wrijvingscoëfficiënt en hoge smering, die de levensduur 2,1 keer verlengt waarbij deze ook stiller functioneert. Het LCD-schermontwerp integreert verder meer innovatieve modi en aangepaste instellingen, waaronder de exclusieve Chibi Time, en de ondersteuning van MP4 \ GIF \ JPG-formaten welke via een Micro-SD kaart te uploaden zijn.

Multicore CPU’s en hogere coretellingen CPU’s zijn de norm voor high-end builds, maar hogere kloksnelheden kunnen overtollige warmte genereren waardoor de prestaties worden vertraagd. Effectieve CPU-koeling wordt de belangrijkste factor voor de systeemprestaties, daarom zijn de AORUS WATERFORCE X SERIES AIO-vloeistofkoelers specifiek ontworpen om de warmte te verwerken die wordt gegenereerd door de nieuwste generatie CPU’s. De buisdiameter is vergroot van 5,1 mm naar 7,8 mm, waardoor de waterstroom met 37% toeneemt en de warmte sneller en efficiënter wordt afgevoerd. De nieuwe AIO-vloeistofkoeler is uitgerust met een keramisch asontwerp dat een betere weerstand biedt tegen beschadiging en corrosiewerende eigenschappen, waardoor een langere levensduur en verbeterde duurzaamheid mogelijk is in vergelijking met metalen assen.

Een ventilatorconstructie met dubbele kogellagers die een superieure efficiëntie en duurzaamheid heeft, is altijd de beste keuze voor de radiatoren van vloeistofkoeloplossingen, maar het trillings- en wrijvingsgeluid treedt op wanneer de ventilatorsnelheid laag is. Na uitgebreide tests zijn de 120 mm ventilatorbladen gecombineerd met de 360 ​​mm radiator voor de beste samenwerking bij het leveren van de meest efficiënte warmteafvoer met minimaal geluid. De ventilator houdt het geluid zo laag mogelijk, zelfs als hij op de hoogste snelheid draait. In de echte test van Cinebench R23 heavy-load, kunnen zelfs de 105W hoge TDP AMD Ryzen ™ 9 5950X CPU’s alle cores draaien op 4,6 GHz op 16 cores in combinatie met AORUS WATERFORCE X 240. Dit demonstreert de prestaties van AORUS WATERFORCE X SERIES van GIGABYTE.

De AORUS WATERFORCE X-SERIE blijft voorzien van een rond LCD-scherm met gaming-esthetiek. Behalve de vier standaardmodi van de Enthusiast-modus, de functiemodus, de tekstmodus en de aangepaste afbeeldingsmodus, zijn er verschillende functies toegevoegd. De Image Custom Mode is verbeterd voor meer formaatondersteuning van MP4 / GIF / JPG, evenals de nieuwe exclusieve “Chibi Time” -modus, en de ondersteuning van meertalige aangepaste tekstinvoer. Met de nieuwe unieke Display Rotator, die is ontworpen om handmatig 330 graden te worden gedraaid, zijn gebruikers vrij om weergegeven tekst en afbeeldingen met de gewenste hoek gemakkelijker aan te passen. Een speciaal hoogtepunt op de AORUS WATERFORCE X-SERIE is het innovatieve ontwerp van de geïntegreerde Micro SD-poort, die de beperking van weergave op vloeistofkoelers, veroorzaakt door onvoldoende capaciteit, doorbreekt. Gebruikers kunnen nu al hun favoriete afbeeldingen of video’s van ondersteunend formaat opslaan en ze uploaden naar het LCD-scherm via het LCD-bedieningspaneel in RGB FUSION 2.0.

Gigabyte heeft aangegeven dezelfde prijzen te hanteren als bij de vorige generatie, namelijk €180, €200 en €220 voor respectievelijk de 240mm, 280mm en 360mm.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.