Gigabyte introduceert Vision Drive externe SSD


Gigabyte introduceert met de Vision Drive hun eerste externe SSD. Deze beschikt over een 1TB opslagcapaciteit en een USB 3.2 Gen2x2-interface.

De Gigabyte Vision Drive SSD 1TB integreert een 1TB PCIe Gen3 x4 solid-state-drive waarbij Gigabyte claimt dat sequentiële lees- en schrijfsnelheden tot 2GB/s haalbaar zijn. De SSD beschikt over een Phison E12 controller welke de 1TB 3D TLC NAND geheugen en 1GB DDR-cache aanstuurt. Gigabyte voorziet de Vision Drive met een garantie van 5 jaar of 1600 TBW.


Tevens claimt Gigabyte dat de SSD schokbestendig is bij een val van maximaal 1.22 meter. De behuizing heeft een afmeting van 11.5cm bij 7.2 cm, is 2cm hoog en is vervaardigd uit milieuvriendelijk plastic. Daarnaast wordt een reisetui voor de SSD meegeleverd.

Naast de SSD zelf komt Gigabyte ook met een Vision Drive 1TB Upgrade kit, waarbij naast de SSD zelf een USB 3.2 Gen 2×2-PCIe-uitbreidingskaart wordt meegeleverd. De uitbreidingskaart betreft de ASMedia ASM3242 welke is ontworpen om geïnstalleerd te worden in desktop computers zonder USB 3.2 Gen2x2 USB-C poorten.

Gigabyte heeft voor zowel de Vision Drive SSD 1TB als de Vision Drive 1TB Upgrade Kit nog geen adviesprijs of releasedatum bekend gemaakt.Bronnen: Gigabyte (Vision Drive 1TB), Gigabyte (Vision Drive 1TB Upgrade Kit)

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.