Gigabyte introduceert watergekoelde RTX 30-kaarten


Van de nieuwe RTX 30-serie videokaarten heeft Gigabyte een aantal watergekoelde varianten aangekondigd. Deze kaarten komen binnenkort verkrijgbaar.

Gigabyte kondigt onder andere de Aorus RTX 3090 Xtreme Waterforce en Aorus RTX 3080 Xtreme Waterforce aan, en van beiden nog een WB-versie. Deze WB-kaarten maken gebruik van lek-detectie, wanneer er een lek gedetecteerd wordt op de videokaart zal er een licht gaan knipperen zodat de gebruiker actie kan ondernemen.


De niet-WB-versies van de videokaarten maken gebruik van een AIO-systeem bestaande uit een koelingsblok en een 240mm radiator. Waar de WB voornamelijk glas aan de bovenkant heeft is de AIO-versie meer van metaal gemaakt, met een aantal RGB-elementen.


Deze kaarten voor custom watercooling-systemen hebben nog geen prijs of levertijd gekregen, deze details worden binnenkort verwacht.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.