Gigabyte kondigt BRIX Pro Mini PC’s met “Tiger Lake” aan


Het merk Gigabyte heeft zijn aanbod aan Mini PC’s uitgebreid met samenstellingen van de nieuwe Intel Core “Tiger Lake” processors. Verwacht wordt dat de pc’s vanaf 20 november verkrijgbaar zullen zijn.

Na de eerdere aankondiging van de mobiele Intel Core Tiger Lake-processors heeft Gigabyte aangegeven deze ook te gaan gebruiken in hun BRIX Pro Mini PC’s. Zo komen er drie varianten, welke over de 11e generatie i3, i5 of i7 beschikken. Elk van deze processors heeft een TDP van 28W. De behuizing waar Gigabyte gebruik van maakt heeft afmetingen van 196mm x 44mm x 140mm (BxHxD) en komt met een voeding van 135W.

Verder beschikt de barebone over een moederbord welke tot 64GB DDR4-3200 SO-DIMM plaats biedt en twee M.2-2280-slots. Qua I/O’s beschikt de BRIX Pro over Thunderbolt 4, USB 3.2, HDMI 2.0a en 2.5 GbE-ethernet. Omdat deze Mini PC’s barebones betreffen dienen RAM- en opslaggeheugen apart toegevoegd te worden.


Hoewel prijzen nog niet genoemd zijn is het wel bekend gemaakt dat de nieuwe BRIX Pro barebones vanaf 20 november verkrijgbaar zullen zijn.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.