Gigabyte kondigt RTX 3060 AORUS Elite aan


Gigabyte heeft de nieuwe AORUS Elite-serie aangekondigd met de AORUS GeForce RTX 3060 Elite. Deze custom-videokaart beschikt over een RGB-ontwerp met drie lichtgevende ringen met verschillende lichteffecten, waardoor deze erg geschikt is voor wie van gekleurde verlichting houdt. Deze verlichting is via RGB Fusion 2.0 in een aantal modi in te stellen voor diverse verlichtingseffecten.

De AORUS Elite-serie maakt gebruik van de Gigabyte Windforce 3X-koeling, waarbij drie afwisselend draaiende ventilatoren met een aantal features, zoals ‘3D active fan’ en koperen heatpipes, ervoor zorgen dat deze efficiënter werken. Via Dual BIOS kan er gekozen worden tussen een stille en overclockmodus, zodat er voldaan kan worden aan verschillende eisen wat betreft prestaties en geluidsproductie.

Voeding gebeurt via een 8-pin en 6-pin aansluiting, en een voeding van minimaal 650 watt wordt aangeraden. Gigabyte geeft de AORUS Elite videokaarten een garantie mee van vier jaar. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet gegeven.Bronnen: Gigabyte

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.