Gigabyte kondigt RX 6800-videokaarten aan


In een video heeft Gigabyte een aantal nieuwe custom videokaarten in de RX 6800-serie uitgebracht. Deze kaarten, waarvan een met RX 6800 en de andere twee met RX 6800 XT, hebben een nog onbekende europrijs en beschikbaarheid.

De verschillende modellen van Gigabyte beginnen bij de goedkoopste, de RX 6800 Aorus Master. De Aorus Master is veelal de meest uitgedoste variant van de grafische kaarten, en daar is in dit geval ook sprake van. Ook van de RX 6800 XT is een Aorus Master-variant getoond, welke er vrijwel hetzelfde uitziet. De enige non-Aorus is de RX 6800 XT Gaming OC, welke een relatief eenvoudig zilver en zwart koelblok heeft.
Bekend is dat de goedkoopste RX 6800 non-XT Aorus Master $719 gaat kosten, de XT Gaming OC $849 en voor de XT Aorus Master zal je $899 kwijt zijn. Wanneer deze kaarten verkrijgbaar komen en voor welke europrijzen is nog niet bekend gemaakt.Bronnen: Gigabyte Aorus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.